torsdag 29 april 2010

Oskyldiga blå ögon

Vadå....inte har väl den här lilla killen hittat på något bus!? Nejdå, han hjälpte bara mamma att duka undan syrrans tallrik med Vaniljyoughurt och Start som hon glömt på vardagsrummsbordet i morse. Det var bara det att det tog ganska länge innan mamma upptäckte att han hade hjälpt till! Fina youghurtfläckar både här och där.
Nu önskar vi er en riktigt härlig valborgshelg, förmodligen blir det ett uppehåll här på ett par dagar. Troligen ganska nyttigt för jag känner av abstinensen redan nu :-)
Vadå....har jag gjort något fel?

Hipp hurra för niomånaderskillen idag!

Hugo blir idag nio månader!! Tänk, våran lilla bebis som inte längre är någon bebis! Fast vi kallar honom det ändå eftersom han inte kan krypa :-) Han bara sitter still och blir jättearg när han inte kommer någonstans. Lägger vi honom på mage ålar han sig ilsket skrikandes baklänges.
I alla fall så är han världens underbaraste lillebror och son!
Stor!
Liten!

Idag gör vi helg!

Tilda har fått ledigt från skolan imorgon och Fredde har tagit sig ledigt från jobbet. Vi styr idag mot Göteborg (för att släppa av Tilda hos pappa Pelle och Marie) därefter åker vi till Borås för att fira Valborg hos min far. Fast det blir visst inget traditionellt Valborgsfirande då man inte tänder majbrasa i dessa trakter så som man gör här uppe i Mälardalen.
Valborg har en speciell plats i minneshjärtat. Tänk alla dessa Valborgsmässoaftnar som man huttrat och frusit i sina korta kjolar och nyinköpta pumps (som verkligen inte såg nyinköpta ut längre efter den kvällen). Valborgsklädseln planerades noggrannt minst en månad i förväg och det spelade liksom ingen roll om kvällen bjöd på ruskvädret, de nya somriga kläderna skulle sitta på. Jag minns särskilt ett par vita byxor som jag fick gömma undan för min mor och tvätta i klorin när hon inte var hemma. Det var jag, kompisarna, dom vita byxorna och en flaska kir. Kiren var orsaken till byxornas färgförändring. Men det är så länge sedan att det är preskriberat och idag vet min mamma om det hela :-)
Nu skall jag strax åka till tryckeriet och hoppas att de har lyckats bättre den här gången med sakerna som jag lämnat in!

onsdag 28 april 2010

Inspirerande kruka

Häromdagen när Hugo och jag promenerade i stan hade Lena på Nära&Kära ställt ut en superfin kruka med rosor i utanför sin butik. Den var väldigt enkel men otroligt vacker, fick en försmak av sommaren och blommande rosor i rabatterna.
Så var vi åter hemma från vår ärenderunda på stan, nästan allt på listan blev utfört! Mamma och jag smaskade också i oss god thaimat, precis som jag misstänkte :-) Det var rena rama släktkalaset på stan, vi stötte ihop med moster Lisbet, kusin Anna och morbror Jörgen. Hittade också en nyöppnad och härlig butik i Gallerian, Darling, där fanns en supernice ljusstake som jag tror kommer att hamna på bröllopsönskelistan (om jag får bestämma). Nu sover Hugo, fortfarande i bilen, och jag skall passa på att bröllopspyssla under tiden.

Bröllopsyra på IKEA

IKEA har tillsammans med den prisade kocken Leif Mannerström tagit fram inspirerande dukningar och härliga festmenyer för sommarens kommande bröllop. Man kan även vinna sin bröllopsfest med mat och dukning! Jag blev inte jätteinspirerad av det dom kokat ihop, mycket udda dukningsförslag, men jag gillade varianten som man kallar Fransk Romantik, det doftade kärlek om den dukningen.




Nu skall Hugo och jag ge oss ut på lite uppdrag, har en lista som skall följas, vi gör dock en liten lunchpaus tillsammans med min mamma innan vi utför de sista raderna på listan som inte kan göras förrän klockan 13. Undrar vad vi skall äta för gott? Det var länge sedan jag åt Thaimat, mums! När jag inte var föräldraledig utan tillbringade mina dagar på jobbet så var det ingen där som hade matlåda med sig. Vi åt på stan varje dag och det blev mycket thaimat, det känns som om jag inte kan tröttna på den typen av käk. Men nu var det som sagt länge sen. Börjar genast känna mig hungrig, det är inte bra att tänka på mat.
Ha en härligt solig aprilförmiddag, snart börjar maj och det är en riktigt bra månad!

tisdag 27 april 2010

Så blev det natti natti!

Efter en kopp te och lite småarbete framför datorn har det nu blivit dags att säga natti natti!
Imorgon är en dag med en lagomt lång to-do-lista, blir nog ingen powerwalk under förmiddagen i alla fall.
Vår lilleman har varit en liten tjurig bebis idag, inget har passat och humöret har mest varit i botten, vi hoppas på en sprudlande liten kille imorgon.
Sov gott!

En härlig promenad

Badplatsen i Skjulsta har redan börjat befolkas - av gäss!!
Trollskt i Skjulsta
Tur att det finns informationsskyltar för oss okunniga!

Det känns som om dessa har ett par år på nacken!

Önskar jag kunde förmedla ljudet av den ljuvliga kaskaden av småfåglar som kvittrade för fullt i skogen, det var härligt! Idag gick turen upp till Tunastugans motionsspår för att sen promenera via skogen till Skjulsta friluftsområde och därefter hemåt via stora vägarna igen.
Nu har vi också hunnit med en lunch och en tupplur på altanen efter detta :-)

Kanske ska ta och fixa till utseendet litegrann, Tilda bara tittade konstigt på mig när jag hämtade henne från skolan alldeles nyss. Gjorde en hårinpackning igår kväll och la mig sedan och sov med blött hår. Idag är det därför extra fluffigt och står åt alla håll, Anna Anka skulle förmodligen inte hitta något uttryck för hur illa det verkligen är idag. Men det bjuder jag på!

Benen fulla med hopp!


Tilda var snabb efter frukosten i morse, tandborstning, hårborstning och påklädning. Sen var hon hastigt och lustigt ute på studsmattan för att göra av med lite energi!

Nu är det dags för Lilleman och mig att ge oss ut på den här morgonens powerwalk. Har en känsla av att han kommer att somna väldigt snabbt idag. Sen får vi hem och förbereda lunchen för idag kommer Fredde hem och lunchar med oss. Förhoppningsvis fortsätter solen att skina och vi kanske kan sitta ute och äta, det kommer att bjudas på Isterband och stuvad potatis. Egentligen skulle vi ju haft besök av Tuva och Malva med mammor idag, men det härjar magsjuka i båda familjerna och därför får vi skjuta lite på den träffen, men förhoppningsvis är alla krya till nästkommande vecka.

måndag 26 april 2010

Härligt rosa tävling!

Hos Maria - Bullar med jordgubbssaft pågår en härlig tävling för alla som gillar att baka med stil! Där kan man vinna härligt rosa slickepottar från Bagaren och kocken samt en inspirerande bok om Cupcakes. Skulle passa mig som handen i handsken nu då jag förbereder mitt...host....30+ kalas :)

Årets första Slagstaglass

Idag sken solen så vackert att vi bestämde att det var dags för årets första Slagstaglass. Slagsta är ett område i Eskilstuna och där finns en alldeles speciell glassbar. Den har endast öppet på sommarhalvåret och deras mjukglass är inte som någon annan mjukglass, den är helt enkelt speciell! Ända sedan jag var liten och vi åkte ut till min farmors lantställe i Mälby om somrarna så har vi stannat på Slagstaglass.

Hugo gillade mormors Nogger!
Tilda smaskade på en Polkasnäcka
Någon inser att det står något gott på bordet! Tittar man noga så kan man se att någon redan har fått smaka :-)

En Slagstaglass var, när man var liten, en våffla med mjukglass, jordgubbssylt och grädde. En sådan traditionell variant kan man fortfarande köpa. Utbudet är dock större idag och det finns allehanda snäckor och olika sorters kulglassar att variera med. Kaksnäcka, jordgubbssnäcka, Gott&Blandatsnäcka, Polkasnäcka....ja, listan kan göras lång!
Hugo gillade också Slagstaglass men jag tror att mormors Nogger ändå blev favoriten. Kanske inte så konstigt eftersom han fick i sig en hel del choklad också! Vi har skapat ett smasktroll av Hugo, han vill smaka allt som vi äter. Tur att vi har vissa restriktioner kvar i alla fall :-)

Service

Tusen tack för prover, nu hoppas jag på föryngring :-)


Efter en titt i spegeln i morse konstaterade jag att det är dags att inhandla någon bra kräm mot den slappa huden som infunnit sig kring mina ögon och kinder! Kanske en påverkan av den kommande 40-årsdagen men säkerligen också kroppens påminnelse om sömnlösa nätter med lilleman. Åkte till Gamla Stans Spa där jag blivit väl omhändertagen tidigare, tänkte att Anna kunde rekommendera någon revolutionerande upptäckt som gör huden yngre på bara...ja....ett par timmar :-) Det kunde hon förstås inte, däremot har jag tre provkrämer med mig hem som förhoppningsvis skall göra underverk efter ett tag. Det tyckte jag var toppen, att få med sig prov hem som räcker i två veckor, sen får jag själv utvärdera om jag vill lägga pengarna på dessa krämer. En stor eloge till Gamla Stans Spa!

En ny härlig vecka!


Här har vi just startat igång en ny härlig vecka med en timmes powerwalk, vi gjorde dock ett stopp vid Önsta gård för att titta på de fantastiskt söta lammungarna. Mmmm...hade gärna tagit med en hem till trädgården bara för att den var så söt. Det var särkilt en unge som var genomgo, kolsvart med vitt lurv mitt uppe på huvudet.

Här skiner solen från en klarblå himmel och just nu funderar jag på vad dagen skall innehålla! Storstädning? Besök hos min farmor? Trädgårdsarbete? Städning behövs verkligen då vi imorgon får besök av Linnea, Tuva, Camilla och Malva, eller så hoppas vi på fint väder så jag kan placera dem utomhus :-) Asch...via facebook fick jag just info om att magsjuka härjar i det Linneasiska hemmet och därför får vi inget besök imorgon. Fast jag slipper nog inte undan städningen ändå, även om det är lockande att skylla på utblivet främmande!
Tror min lilla farmor skulle uppskatta ett besök så det får kanske bli det och städning.

söndag 25 april 2010

Gordmorgon soliga söndag


Här har Hugo och jag kickat igång dagen med gröt och lek på filt i vardagsrummet. Övriga familjemedlemmar, tom kaninen, sover fortfarande gott. Idag strålar solen från en klarblå himmel och på schemat står bröllopsfix, trädgårdsarbete och en del bokföring för jobbets räkning, undrar varför man alltid sparar sånt in i det sista?

Igår kväll fick vi gott grillat hemma hos Peter och Titti, mums, det enda som saknades för att det skulle kännas mer än tiptop var att inte kunna sitta utomhus och äta.

Nu skall vi förbereda frukosten och väcka sjusovarna!

lördag 24 april 2010

Frånvarande

Idag blir det inte mycket inomhusjobb och därmed heller inget "smita in till datorn" :-)
För tillfället skall jag bara kika på nätet hur en vinbärsbuske skall placeras, ljust eller mörkt?
Kära bloggläsare, jag återkommer en annan dag när tiden räcker till!
Trevlig lördagskväll!

fredag 23 april 2010

Jag - en nörd!


Jag visste att jag skulle gå på det när varan kom till butiken, det fanns ingen tvekan. Jag älskar choklad (fast nu har jag ju visst slutat äta choklad för tillfället...) och jag ser verkligen fram emot kommande kungabröllop! Att JAG skulle kunna låta bli att köpa "The Wedding Chocolate"....den möjligheten fanns bara inte.

Nu sitter jag här med en ask, både Fredde och jag lever ju med sundare vanor för tillfället, men vi skall nog hitta en bra tidpunkt att öppna asken så småningom. Vad sägs om Blåbärspralin, Hasselnötsnougat och Lingonpralin. Ok, lingonpralin låter inte jättegott men vem vet, det kanske är en smaksensation. Fast jag måste nog protestera lite ändå, det är Cloetta som står för fiolerna och en del av det jag betalade för asken går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse som motverkar utanförskap och främjar god hälsa bland barn och ungdomar, hela 1 krona och femtio öre faktiskt! Det är alldeles för lite för en ask som kostar 69:-

Ballonger på bröllop!


Denna ballong kommer från bröllopsbubblor, helt klart toppenkvalité

Ballonger är festligt, det har Gizmolina slagit fast och jag håller med henne till 100%. Bröllop är festligt, det tycker nog dom allra flesta och i allra högsta grad vi som planerar för fullt! Alltså, bröllop + ballonger, det måste ju bli extra festligt.

Vi fick ju en hjärtformad ballong till Hugo ifrån Bröllopsbubblor när vi fick våran leverans av bubblor. Vi blåste upp den samma dag, tror att det var i början av föregående vecka. Ballongen lever kvar än här på golvet och den är i precis samma fina skick som den var från början. Ingen luft har pyst ut! Jag vet vart jag skall beställa våra ballonger om vi nu skall ha det som dekoration, verkligen toppenkvalité!

Festligt!

Morgonens cirkus


I morse när Tilda och jag satt och myste i frukostsoffan i godan ro så kan man säga att det blev full cirkus! Jag fick syn på en ruta i Eskilstuna Kuriren som talade om att Tilda hade vunnit två biljetter till Cirkus Maximums föreställning här i stan! Grattis gumman! Vi letade fem fel på två bilder häromveckan och skickade sen in vårt svar, det gick ju vägen!

Nu är det ju Hugo som tävlar också, han tävlar om det ärofyllda uppdraget att bli omslagspojke till Vi Föräldrars septembernummer, tänk så stolta vi skulle vara här hemma om vår goa lilla brandman gick och vann! Förresten är jag stolt över både honom och Tilda ändå, vilka fina barn vi har - det stavas KÄRLEK!!

torsdag 22 april 2010

En lilleman med feber

Har just bäddat ner vår lilleman med 38.9 i feber. Han har varit så glad och full i farten hela dagen men däckade ihop här på eftermiddagen. Har somnat i min famn flera gånger och nu la jag honom i sängen istället. Hoppas att vår lille skrutt vaknar piggelin imorgon.

Sötnosar




Idag var vi bjudna hem till Linnea och lilla Tuva, vi smaskade i oss god fruktsallad och choklad med blåbär i (nyttigt med blåbär). Barnen lekte, vilade och grät i omgångar. Här har jag i alla fall lyckats fånga Tuva och Hugo på film samtidigt, Malva hade tyvärr krypit ur bild!

Sötisar!!!

Vår bröllopsfotograf - En vinnare!

Tycker att det är jättekul att den bröllopsfotografen vi valt, André Karjel, blev årets porträttfotograf 2010! Grattis till dig! Det skall bli jättespännande att fotografera tillsammans med honom och jag ser fram emot en riktig EGO-vägg hemma för Fredde och mig. Gärna ihop med bokstäverna jag visade på bild häromdagen.

Smånervös

Asch Ture, var hos tryckeriet idag för att lämna in "en sak" på tryckning :-) Då visar det sig att det inte är säkert att deras maskiner tar det formatet som jag har på korten! What the... jag står där och hoppas att hans mungipor skall dra sig uppåt och att han skall säga att han bara drog ett skämt. Men, det händer inte! Han skall i alla fall prova och om det inte går så måste man skära korten lite vilket innebär att alla mallar jag gjort på allting måste göras om och dessutom kommer kuverten (som vi redan skrivit) att vara för stora! Nu hoppas jag på ett mail eller samtal inom kort som säger att det gick bra....snälla håll era bästa tummar!

And the winner is....me!

Hos Katja - Giftassugen har jag haft turen att vinna ett strumpeband! Det kom på posten i går och Tilda skrattade när jag visade det för henne "ska DU verkligen ha det där på bröllopet". Hmmm....en nioåring vet nog inte vad som är viktigt för ett bröllop ;-)
Tusen tack Katja!!
Tog ett foto, men, pilutta er, jag ångrar mig och ni får inte se det!

Vår och fågelkvitter


Ja...vår och fågelkvitter det var precis det jag ville vakna till i morse. Jag tror fortfarande att jag sover och att detta snöoväder bara är en ond dröm! Jag har ju sagt att det räcker med snö nu, varför är det ingen som lyssnar!?

Nåja, idag skall jag, Hugo, Camilla och Malva få komma och hälsa på hos Linnea och Tuva. Vi får väl anta att barnen kommer att vara små solstrålar så vi får oss en daglig dos av deras ljus åtminstone. Kanske kan Hugo lära sig något av småtjejerna, dom kryper ju för fullt båda två. Förhoppningsvis blir han frustrerad över att han inte kan vara där dom är och försöker sig på krypningen han också.

onsdag 21 april 2010

Tävling hos Lotta!


Lotta - Fyra årstider, har en trevlig tävling på sin blogg. Om man har riktig tur kan man vinna en kolsyremaskin från AGA! En sån skulle jag kunna tänka mig att ha på bänken i köket och håller därför min bästa tumme för mig själv :-)

Nedrans choklad!

Minibiskvier med en smak av hallon och citron

Så var dagens bakning färdig, åtminstone till en tredjedel. Morrar och surar här hemma då den nedriga vita chokladen bara blev tjockare och tjockare i vattenbadet. Till slut gick det helt enkelt inte att doppa kakorna längre. Är det så med vit choklad? Skall man ta den från spisen när den är som bäst? *funderar irriterat*

Nu skall jag sluta sura och gå och ägna mig åt roligare saker, bröllopspyssel!

Sov gott alla rara läsare!

Nu trillade poletten ner!



Vendela och Hugo lever livet på Sylvia!

När jag och Hugo idag åt lunch med söta lilla Vendela och hennes goa mamma Birgitta på Café Sylvia så klev det in två kändisar på stället. Den ena kände jag igen direkt som TrollCarl då vi anlitat honom på jobbet vid kunddagar. Sen har jag också hört att han gjorde ett toppenframträdande på Talang i fredags kväll, kul! Själv nattade jag Hugo just då och missade tyvärr det hela. Nåväl, den andra killen....helt klart en "kändis", men jag har inte kommit på vem det är, förrän nu! ÄNTLIGEN! Tycker inte om att gå omkring och fundera på saker som jag vet att jag vet någonting om :-) John Houdi, också en trollkarl och en entertainer. Så skönt, nu kan jag sova gott inatt och slippa fundera.
Förresten så är den goda nattsömnen helt och hållet i Hugos händer, de två sista nätterna har han varit vaken minst fem minuter i timmen!! Gissa hur mörk jag är kring ögonen?!

Utmaningen!

En inspirerande bloggare, Camilla - En Mammas Dagbok, har utmanat mig! Detta var en utmaning hon själv fick av Evelina .

Blogg jag läser först: Oftast En Mammas dagbok för att hon är en inspirerande bloggare.
Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Brukar läsa dem jag hör talas om så därför har jag inget svar här :-)
Kändisblogg jag följer: Jag brukade följa Pernilla Wahlgrens blogg på Mama men hon har slutat där och jag vet inte om hon fortfarande bloggar någon annanstans!?
Mest kända bloggare jag sett IRL: Ha ha...nu måste jag ju fundera på vilka kändisar jag "mött" och vilka som bloggar...jag får nog säga TrollCarl - Carl Tillenius för honom såg jag idag och han är ju i allra högsta grad aktuell sedan sitt Talanguppträdande i TV4 i fredags :-)
Första bloggen jag började följa: Gizmolinas
Bloggare jag beundrar och varför: Jag gillar bloggare som vågar bjuda på sig själva, nätet är ju inte helt friktionsfritt och många får nog stå ut med en hel del törnar tack vare sitt bloggande.
Fördelar jag fått tack vare bloggen: Det skulle väl vara att jag blir otroligt glad då någon kommenterar mina inlägg eller bilder. Då får jag mersmak och egot i mig vill att flera skall läsa och tycka om min blogg.
Då hatar jag att blogga: Har inte inträffat ännu :-)
Då älskar jag att blogga: Efter en inspirerande och spännande dag med kameran full med bra bilder, då är det underbart att sätta sig och blogga (ursäkta Camilla, denna meningen stal jag av dig då den uttrycker precis så som jag känner)!
Personer som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet:
Annika - Stenhusbyggarna
Sara - Lilla Bröllopsmonstret
Floosan - Livet som mamma
Sen har jag också ett gäng som kommenterar men som tyvärr inte bloggar, Lotta, Malin och Kina!! Detta är dock tjejer som förtjänar MYCKET uppmärksamhet !
Nu utmanar jag följande (om ni vill): Alla ni som länkats här över. Alla ni andra som läser också! Skriv gärna en kommentar om ni gör utmaningen så jag kan läsa era svar :-)!

UTMANAD!

Ok, jag har blivit utmanad av Camilla, spännande! Den utmaningen tänker jag minsann anta när jag är åter hemma på eftermiddagen. Nu väntar först en promenad med avslutande lunch tillsammans med Birgitta och Vendela. Senare skall Tilda hämtas i skolan och vi skall köra till stan för att hämta Tildas bästis från hennes före detta klass, Amanda.

Väggord

Gillar idén med väggord, besökte Camilla på Dreamhouse och fann nedanstående bild. Dessa bokstäver skulle jag mer än gärna sätta upp på väggen efter den 7 augusti 2010, gärna tillsammans med fina bröllopsbilder.

O´holy sweet!





Ok, jag har funnit min överman (kvinna), hon slår mig i bakning så det bara dundrar om det! Jag hade inte haft något emot att ha någon av dessa tårtor på vår bröllopsdag. Tycker särskilt mycket om den i rosa och brunt med orkidéer på, WOW! Kvinnan som är så duktig heter Linda och har ett företag, O´holy sweet, hon driver också en blogg där hon visar upp sina kreationer.
Tänk att få titulera sig chefskonditor! Det har ju faktiskt varit min hemliga dröm i alla år också, fast jag har aldrig tänkt genomföra den drömmen. Jag bakar för att jag tycker att det är kul och egot i mig gillar när andra gillar vad jag bakat!

tisdag 20 april 2010

Dagens bak!


Coconut and Caramel Cookies, det var vad som stod på baklistan idag. Mormor och Tilda har provsmakat och det verkade bli godkänt. Idag har det alltså bakats igen, sen fick vi också besök av min mamma som var solokvist då Owe jobbade idag. Nu skall jag strax förbereda kvällens middag, hemgjorda hamburgare med klyftpotatis, mums!

Hej hej!

Hugo har fattat det här med att vinka, det är jättekul och emellanåt så gör han det i stort sett hela tiden! Han är för söt vår lilla kille!

Godmorgon tisdag

Här går jag och skrotar i morgonrock fortfarande. Hugo har somnat och jag håller som bäst på att baka lite kakor. Natten var ingen höjdare, lilleman var nog lite rumlig i magen och det känns som om han hållit mig vaken största delen av natten. När vi somnat en stund i tidig morgonstund så väcktes vi av Tilda som kom in med munnen vidöppen och försökte viska till Fredde; "Fcchedik, ja hacchh tappat tanden!" Hon har haft en tand som varit lös väldigt länge. Sista tiden har den verkligen bara hängt på en tråd och väntat. Hon har dock vägrat låta oss dra ut den. Men inatt så ville den inte hänga kvar längre, tack o lov!

måndag 19 april 2010

Vi och pensionärerna

Hugo gick helt "bananas" på IKEA fik - han hade kul!
Ska dom inte öppna snart?

Imorse var det jag, Lotta och Hugo som tillsammans med pensionärerna och en och annan taxichaufför som hängde på låset till IKEAs fik. Fiket öppnade nämligen en halvtimme innan butiken och det passade oss utmärkt då vi var ute i GOD tid! Det visade sig att IKEA serverade frukost för 10 riksdaler. Lotta och jag var dock inte ute efter frukost och inte heller efter en slät kopp kaffe. Det blev nyttigheter, en kaka full med morötter :-) Möjligen var det liiite Philadelphiatopping överst.
Sen shoppade vi champagneglas så att vi blev tvungna att hämta ytterligare en vagn. Nu skall dom bara diskas innan dom skall användas också....Puh! Men det är ju ett tag kvar så dom hinner samla lite mera damm innan dess.

Pastellfärgskakorna klara!



Så har jag fyllt första kakburken till födelsedagen, det blev Pastellfärgskakor ifrån boken Sommarens Söta. Kakorna blev, enligt Tilda, väldigt goda! Det får jag väl anse vara ett gott betyg då hon är väldigt ärlig med vad hon tycker.
Nu skall jag bara baka några sorter till - undra vad det blir för sort imorgon!?

söndag 18 april 2010

Potatisen är satt


Igår bestämde vi oss för att testa ett par rader med potatis i landet. Därför styrde Fredrik mot Tunby Fritid i morse och köpte en påse Minerva, en tidig och fast sort. Hela familjen begav sig ut i trädgården och nu är potatisen satt i jorden, värsta lantbrukarna.

En tripp till Stockholm

Tilda shoppar kulor!

Vi spenderade hela gårdagen i Stockholm. Medans Fredde hjälpte sin syster Anna och hennes Christopher att flytta så levde barnen och jag livets glada dagar på stan. Nåja, ärligt talat tyckte jag faktiskt det var ganska jobbigt att dra omkring på barnvagnen i människomyllret. Hade gärna botaniserat runt på Mathildes i närheten av NK men jag insåg att det skulle bli rätt rörigt med vagnen därinne. Vi hade i alla fall några mysiga timmar med lunch och inköp av spelkulor. Nu är det vår och barnen spelar kula i skolan, Tilda ville utöka sitt kulförråd litegrann.


När vi kände oss mätta så city så tog vi bilen till Gamla Enskede för att hälsa på hos Kristina och Sevek i deras superfina hus. Ett, över hundra år gammalt hus, som de renoverat varsamt och väldigt fint. En gammal uppväxt trädgård med mycket spännande växter.


Innan vi styrde bilen hemåt mot Eskilstuna igen så blev det kvällsmat på en Kinakrog tillsammans med Anna, Christopher och Saga.