måndag 10 maj 2010

God sås!

Dagens lunch bestod delvis av rester från i lördags tillsammans med en nygjord sallad. Vi hittade recept på en sås i Eskilstuna Kuriren i lördags som var supergod. Kommer garanterat att finnas på våran grillmeny i sommar. Hela receptet hette; Fläskfilé med grön sparris och youghurtbearnaise. Allt var gott men såsen föll mig verkligen i smaken. Här kommer receptet för er som vill prova!

YOUGHURTBEARNAISE

2 dl matlagningsyoughurt
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad dragon
1 tsk finhackad persilja
salt och vitpeppar
Smält smöret i en inte alltför varm kastrull. När det flyter, stäng av värmen och vispa ner youghurten. Krydda med riven vitlök, dragon och persilja. Smaka av med salt och vitpeppar.

3 kommentarer:

  1. Mums!

    Detta skall testas!!
    Tack för tips och recept!


    Maliin

    SvaraRadera
  2. När vi åt den första gången var den nästintill ljummen och när jag åt det idag var den kylskåpskall. Funkar precis lika bra på båda sätten!
    Lycka till om ni provar.
    C

    SvaraRadera