onsdag 19 maj 2010

Barnarbete vs hantverkskostnad



Nu när vi skulle renovera vår altan så visade det sig att barnarbete är billigare än sedvanliga hantverkare. Därför lät vi Tilda slipa altanen :-) Riktigt så illa var det faktiskt inte, lilla damen var helt enkelt väldigt sugen på att testa slipmaskinen. Efter mycket övertalning från hennes sida fick hon lov att göra det utan att byta om till jobbarkläder, för hon hade visst inget hon ville smutsa ner....
Altanen kommer att bli superfin, jag har ju varit på Tunby Fritid och spenderat mina födelsedagspresentkort och pengar på en möbelgrupp som skall stå här. Sen blir det lite blommor och kanske en och annan ljuslykta för att piffa till det. Ser fram emot invigning till helgen om nu vädret tillåter att vi oljar det inom kort.

2 kommentarer:

  1. Åh, skulle gärna sitta på er altan och sippra på ett glas vin eller en sommardrink tillsammans med dig....

    Vår altan har inte kommit längre än till en stor jordyta... men efter helgen kanske det ser bättre ut för nu ska det läggas markduk, singel och spikas en massa trall! Det blir ett stort däck längs med halva långsidan på huset!
    Det ska bli roligt att se det växa fram. Jag ska också få en bred trappa där vi kan sitta i solskenet och bara njuta.

    Den här pingsthelgen blir inte speciellt ljuv utan den den kommer att gå i sann "grov-arbetar-anda"!

    För nio år sedan låg pingsthelgen i början av juni och då gick vi med magarna i vädret och väntade våra ljuvliga barn! Tänk att det är nio år sedan vi lärde känna varandra!!

    Kramis Malin

    SvaraRadera
  2. Vännen, vi kommer att få tid att sippa vin både på er och vår altan!!
    Nio år sen...nä....kan det verkligen vara så? ;-)
    Kram!

    SvaraRadera