onsdag 31 mars 2010

Bus vid bordet

Hugo gör precis som sin syster, man riktigt ser hur han studerar henne och sen sätter han igång och gör precis samma tokigheter som henne. Här på filmen bankas det i bordet! Tilda hjälper mer än gärna till att få det att låta ordentligt!

En hektisk dag


Hugo spanar på sin nya leksak som påskharen kom med!
Dagen har kantats av olika typer av aktiviteter, mysaktiviteter, bröllopsaktiviteter och namnsdagsfirande. Grattis vår lilla ESTER!! Vi började morgonen med en tur till ICA Ekängen tillsammans med Kina, därefter blev det en smarrig fika med färska frallor och gott pålägg hemma hos henne. Vi körde sen mot festlokalen där bröllopsfesten skall hållas. Fredde och jag gick igenom köksskåp för att se vad som fanns att tillgå, mätte rummen och räknade borden, det kommer att bli toppen! På eftermiddagen var vi hos Mäster Skoog och beställde klänningen till min tärna. Hon fick prova andra klänningar för att se storlek och modell, hon kände sig väldigt fin där hon tog sig en liten svängom i provhytten :-)
Efter kvällsmaten blev det en liten namndagsfika för Tilda samt en kombinerad påsk- och namnsdagspresent. En PUMA-jacka som hon trånade efter på Tuna Park igår.
Påskharen har ju också varit på besök, både här hemma och på jobbet, mycket trevligt!

Converse - Tävla hos lindablom.se


Konstaterade att det säkert är 26 år (!) sedan jag bar ett par Converse på mina fötter. Därför har jag tävlat hos lindablom.se om ett par snygga dojjor! Kan vara skoj att strosa omkring tillsammans med Tilda och glänsa i ett likadana skor som hon :-)

tisdag 30 mars 2010

Påsk i parken




På min promenad till och från BVC idag upptäckte jag ett annorlunda grepp inför påsken. I Rosenforsparken hade man prytt julgranen med påskfjädrar! Dammarna vid parken forsade på med ett ordentligt vattentryck, det är Hjälmaren som är på väg till Mälaren.

Vårtecken hos oss

Snödroppar som tittat upp!
En fjäril fladdrade förbi och placerade sig på husväggen.


Solen strålar från en klarblå himmel och det är fantastiskt ljuvligt ute. Nu får jag nästan ångest att vi tillbringat närmare tre timmar på Tuna Park. Fast å andra sidan var det tvunget att göras också. Tildas gummistövlar var ett par nummer för små, likaså regnstället. Dessutom blir det nog svårt att skicka ned henne till Göteborg nästa vecka, iklädd vinterjacka och goretexkängor, då lär hon svettas :-) Därför inhandlades också en vårjacka och ett par vårskor. Puh...vi var i alla fall svettiga när vi var färdiga och kalasade därför i oss varsin glass.
När vi kom hem så fångade vi våren i vår trädgård på bild, man blir alldeles lycklig av det här vädret. Jag har fått promenera på grusfria gångbanor idag då de höll på att ta bort allt grus på vägen mellan Skogstorp och Fröslunda. Nu är det bara knarret av motorcyklar som saknas sen är våren (nästan) fullkomlig :-) Vi får väl se hur det känns när vi måste dra på oss överdragsbyxor och vinterkängor i Luleå till påsk!

Godkänd!


Hugo fick godkänt på BOEL-testet, han var 71,5 cm lång men hade endast ökat 420 g i vikt på två månader. Detta beror säkert på att han har varit sjuk och dessutom lös i magen de sista knappa två veckorna. För övrigt gjorde han precis så som Britt-Marie önskade :-)

Nu ska jag ila och hämta Tilda!

BOEL - Blick Orienterad Efter Ljud

Idag är det dags för en promenad till BVC för att göra ett BOEL-test på Hugo. Han fick prova att göra det för knappt en månad sedan men då var han alltför intresserad och nyfiken på alla andra saker hos Britt-Marie på BVC. Därför skall vi göra det idag igen.

Källa WIKIPEDIA: BOEL-provet (blicken orienterar efter ljudet) är ett prov på barn i 7–9-månadersåldern för att diagnostisera hörselskador. Barnet och undersökaren har först ögonkontakt, därefter pinglar man bland annat med en bjällra placerad 15 cm bakom barnet. Vid normal kommunikation vänder sig barnet mot ljudkällan.[1] Förutom hörsel undersöker testet andra förmågor, som syn, social kontakt och viss psykomotorisk utveckling.

Därefter försöker vi nog få en slurk kaffe hos min farmor för att sedan promenera hemåt igen.

måndag 29 mars 2010

Jul?

Plånboksrensning

Elsa & tomtenissen

Vår lilla besökare Elsa klädde Hugo i tomteluva under fredagskvällen :-) Han fann sig i att bli ompysslad och få luvan på huvudet, dessutom var han ju förstås en extra söt liten tomtenisse.
När vi kommit hem från vår shoppingrunda i fredags eftermidag så passade Hugo på att rensa min plånbok. Fredde brukar tycka att jag har för mycket kvitton i plånboken och det verkar som om sonen i huset är av samma åsikt!

Vänner på vift!


Malin

Lotta?

En jättemysig helg har passerat, jag tyckte vi hann med massor medans Fredde tyckte att den försvann i ett rasande tempo. Kanske kan det bero på att jag hade en heldag i Stockholm utan barn och att han var hemma med både Tilda och Hugo?
Vi steg upp i ottan (07.00) i lördags morse för att hinna med niotåget till Stockholm. Nån sedvanlig mysig fika på Vetekatten var det inte tid för utan istället påbörjades JAKTEN! Jakten på den perfekta brudklänningen. Nu var det egentligen ingen jakt eftersom jag redan i december blev handlöst förälskad och inte har släppt tankarna på DEN klänningen. Lotta, Malin och jag mötte upp den blivande svägerskan Anna och hon lotsade oss rätt genom Stockholms parker och gator. Hade vi gått själva och mött Anna på plats hade vi INTE kommit rätt, jag var helt ute och cyklade när det gällde åt vilket håll Karlavägen låg åt.

Irina Garamaj tog hand om oss på ett bra sätt, hon är en mycket kunnig kvinna som vet vad hon talar om. Tyvärr är det lite svårt att förstå henne ibland men man får se till att fråga om och om igen så man vet vad som gäller. Det tog inte lång tid förrän jag hade bestämt mig, det blev min favoritklänning som jag skall stå brud i den 7 augusti 2010! Jag är helt enkelt supernöjd och jag hoppas min blivande man kommer att vara det också när han får se mig!!

Efter klänningsprovandet tog vi oss till Sturegallerian för att äta lunch. Maten var helt suverän, och det mousserande vinet vi drack för att fira klänningsinköpet smakade minst lika bra.
Vi hade helt enkelt en heldag i Stockholm och ramlade trötta av tåget vid sextiden i lördagskväll.
Tack tjejer för att ni förgyllde min dag!!

Brudskorna inhandlades också! - Love them
Anna, Malin & Lotta utanför Garamaj

fredag 26 mars 2010

Shoppingrunda

Shoppingvagnen blev full


Nu är vi åter på plats i hemmets lugna (?) vrå. Hugo far omkring i gåstolen och jagar dammsugaren. Detta resulterar naturligtvis i att han trasslar in sig ordentligt i sladden. Tilda dansar järnet till låtar av Hannah Montana och jag försöker dricka dagens första kopp kaffe i lugn o ro.
Vi åt lunch med pappa Fredde på Ming Palace, vad tror ni hände!? Jo, Hugo bajjade ner sig där idag igen. Tack o lov hade jag nu packat skötväskan ordentligt och idag fanns det extrakläder med. Fast nu börjar det nog bli dags att ringa sjukrådgivningen igen, lilleman har varit dålig i magen sedan förra torsdagen.
Nu är det dags att köra igång inför gästernas ankomst, förbereda mat och se till att dom har någonstans att sova.
Vem hoppas ni på vinner Let´s Dance förresten? Själv hejar jag på Claudia, tycker att hon verkar vara en väldigt sympatisk tjej och dessutom fantastisk på att dansa.

Du är så söt när du sover..

Sovande sötis


Just nu pågår förmiddagsluren för Hugo. Tilda kikar på Nickelodeon och själv tänkte jag försöka piffa upp mig efter ett par dagar i mysbyxor med snorpapper i fickorna. Det är ju ändå fredag... Eller jag menar, jag skall ju faktiskt ta mig ner på stan, och dessutom äta lunch med min blivande man! Kanske tom lite läppglans skulle kunna vara trevligt idag. Bäst jag ilar in i badrummet, det här kan ta tid.

Veckans bästa dag!

Tilda provar att bota förkylningen med en hallonsmoothie - ny favorit


Idag är fredagen här igen, den tycker jag om. Vi är fortfarande hemma och kurerar oss, men kommer nog att ge oss ut i friska luften en stund idag. Vi får ju finbesök ifrån Gävle i helgen och behöver handla hem lite mat. Det var för övrigt alldeles för länge sedan vi storhandlade så det är på tiden. Dessutom har jag en vän som visst fyller någonting med fyra...fyrt....fört....nåja, det slutar i alla fall på en nolla :-) Ska därför möta upp en annan vän på stan för att inhandla en liten present.

torsdag 25 mars 2010

Besök i vår trädgård

Fröken vår - förhoppningsvis en besökare som stannar!
Söt men får gärna flytta till skogen nu!


Alldeles nyss tog jag och Hugo en promenad till Konsum för att inhandla allehanda förnödenheter. När jag kom hem så föll mina ögon på något underbart, nämligen våren! Eller åtminstone är det några knoppar av någon lökväxt som är på väg upp ur rabatten. Kanske ett par krokusar eller möjligen några pärlhyacinter, minns inte riktigt vad det är som sitter där.
Sen har vi också haft annat finbesök idag, rådjuret! Dom är jättegulliga att titta på men snart vill jag inte ha dem här längre, dom äter ju bara upp sakerna vi odlar....grrr! Tyvärr hann den lilla rackaren smita över till grannen innan jag fick igång kameran med nya batterier, men man kan ändå skymta honom/henne i buskaget.

Mixerstavarnas Rolls Royce?



Vi körde slut på vår mixerstav häromdagen, den gick helt enkelt sönder. Fredde försökte laga, men tyvärr fick vi den inte att fungera igen. Den är ju guld värd nu när man gör olika slags rätter som vi sedan puréar till Hugo. Nu blir det till att införskaffa en ny! Fann en hel uppsättning läckra varianter hos Bagaren & Kocken. Flera av dem ser riktigt proffsiga ut och med olika tillbehör för olika typer av saker man skall mixa. Förresten så fanns där en hel del andra saker också som jag skulle kunna tänka mig att ha i köket :-)

Morgonmys

Här pågår morgonmys!

Sovmorgon!! Det var länge sen jag smakade på det ordet, men i morse slog vi upp ögonen 08.47, hur ljuvligt som helst! Hugo har inte bara sovit länge, han har också sovit väldigt bra inatt. Hade det inte varit för att mitt huvud är fullt med förkylning så hade jag nog kännt mig ordentligt utvilad och pigg idag. Den enda av oss som är bättre verkar faktiskt vara lilleman.

Nu när klockan snart är lunchtid skall vi ta och få på oss lite kläder och kanske stoppa lite tvätt i maskineriet.

onsdag 24 mars 2010

Meditation gör Tilda frisk!?


Tilda provar att meditera (?) för att bli kvitt sina sjukdomssymptom. Vi får se om det hjälper!

She made my day!

Ibland krävs det otroligt lite för att man skall spricka upp i ett leende. Jag mailade tidigare idag till Chokladfabriken i Stockholm för att fråga om det var ok att låna ett par tårtbilder till bloggen.
Jag fick snabbt svar ifrån Ellinor Isaksson som titulerade sig själv Ägare & Pralinuttprinsessa. Tyckte att det var så himla gulligt att jag nu roar mig med att försöka hitta på vad jag själv är! Ekonomikonsultinna, Gottegrisråtta (kan man vara både gris och råtta på gång? Hur gulligt låter det egentligen?), Brudfantastprinsessa....nja, jag kommer nog helt enkelt inte på något så fint som Pralinuttprinsessa så jag låter nog bli titeln!

Tårta!



Jaha nu fastnade jag i tårtträsket, hittade flera underbara tårtor hos Tössebageriet i Stockholm. Den med vit choklad och bär ser ju ljuvlig ut! Tror kanske att det är bäst att jag förbereder lunchen för oss här hemma, det känns som om jag börjar bli hungrig :-) Vet inte om det finns någon konditor här i Eskilstuna som bakelsemodellen av bröllopstårta. Det blir ju mindre kladd på faten efter att gästerna tagit sin bit.

Sjukstuga & bröllopsfunderingar

Här försöker vi kurera oss med nybakt sockerkaka, nyponsoppa, saft, kaffe, Nintendo DS, sömn och en massa andra huskurer :-) Tilda, jag och Hugo är hostiga, lätt febriga och allmänt hängiga. Skönt att det kom så pass tidigt i veckan att vi förhoppningsvis blir friska till helgen, om nu inte Fredde blir smittad också förstås.
Det är mycket svårt att inte tänka på något annat än bröllopet just nu, det är lite fix och trix kvar med en del stora frågor och idag hoppas jag att jag fått menyförslag i brevlådan ifrån BMC Matservice. När vi läst in oss på hennes förslag skall vi ta ställning huruvida maten skall tillagas för egen hand eller med hjälp av catering.
Tårta....är ju jättegott, tycker i alla fall jag! Fredde gillar inte alltför söta desserter så jag tror att tårtvalet kommer jag med varm hand att överlämna till honom. Hittade i alla fall ljuvliga tårtor hos Chokladfabriken, se och njut!

PS: Min personliga favorit, utseendemässigt, är nog den med alla bakelserna! Choklad = mums!


tisdag 23 mars 2010

Urrigt

Helt plötsligt så blev både jag och Hugo lite halvrassliga igår kväll. Lilleman rosslar i luftrören och blir hes om han skriker. Själv känner jag mig snurrig i skallen och har torrhosta. Helst av allt skulle jag vilja lägga mig under ett täcke på soffan, käka smågodis och bläddra i blanka tidningar. Just nu har Hugo somnat en stund och jag hoppas att vi inte blir värre än så här. Nätter med småbarnsrossel och hosta är ingenting man vill ha om man skall slippa mörka ringar under ögonen! Igår kväll såg jag att några fräknar letat sig fram på näsan efter promenaden till stan, mer sånt och man känner sig i alla fall mycket piggare.

En nyfödd Hugo och storasyster Tilda - så fina!
Lite sommarnostalgi - ser fram emot såna dagar snart!

måndag 22 mars 2010

Du har nu plats...94 i kön!


Så låter det just nu i mitt öra när jag försöker komma fram till SAS för att boka biljetter.

Tilda skall nämligen prova på att flyga själv från Stockholm till Göteborg under påsklovet! Det här verkar dock ta tid så jag passar på att diska under tiden.

En blivande ballerina?!

Vi hade i alla fall roligt
En blå napp hade han i alla fall!


Under vår promenad idag så passade vi på att luncha på Ming Palace. Där passade också Hugo på att bajsa ner sig fullkomligt och hans klantiga mamma hade missat att se efter om det fanns extrakläder i skötväskan innan vi gav oss iväg.... Det fanns det INTE! Men som tur var så hade ju Hugo sin bästis Malva med sig och hon var hygglig och lånade ut lite kläder. ROSA TIGHTS och en vit tröja. Se så söt han är, vår lilleman, han klär ju i "jåååsa". Vi skrattade i alla fall gott åt sötnosen.

Sunshine!!




Vaknade av att en liten buse låg och sparkade mig i ryggen, det var INTE Fredde! Det var dock lite som massage, förutom ibland då de små fötterna fick in en riktig kick. I alla fall så låg jag där och myste en stund i sängen utan att lilleman märkte att jag var vaken. Myste över att sängen var varm o go, närheten till Hugo, solens strålar som jag såg genom rullgardinen. Det känns som en underbar vecka har börjat.
Efter en god frukost för Tilda och mig är vi nu redo för en långpromenad. Har lockat med mig Camilla och Malva tur och retur stan. Jag skall egentligen bara gå in till Panduro och köpa ett papper för utkasten till inbjudningskorten. Lilleman spelar just nu på Tildas keyboard, vet inte om han sjunger också eller om han rent utav är irriterad för att han sitter där själv!? Skall nog gå och se efter.

söndag 21 mars 2010

Snöiga söndag

Idag vaknade vi till snö som dalade ner på backen! Inte precis vad vi drömt om. Vi passade därför på att tvätta, dammsuga och plocka undan en massa skräp som alltid hamnar i olika högar i vårt hus. Eftermiddagen tillbringade vi på köpcentrat Tuna Park, lite shopping, fika och mys.
Imorgon börjar en ny vecka som jag bla tänkte fylla med långa och många promenader, planerandet av inbjudningskorten till bröllopet, fika med goda vänner och utprovning av brudklänningen!!
Ser fram emot måndag morgon!
Kram och godnatt

lördag 20 mars 2010

Soliga lördag

Kaninbus!


Denna härliga lördag startade med att jag fick sovmorgon medans resten av familjen inklusive kaninen busade i vardagsrummet. Omkring 8.40 var det bara för mig att stiga upp till ett färdigdukat frukostbord, kändes väldigt lyxigt, tack!


Under förmiddagen besökte vi Malin som skall sjunga på vårt bröllop. Där blev det lite förmiddagsfika och beslut togs om vilka låtar hon skall sjunga i kyrkan! Men ni får vara nyfikna för det tänker vi naturligtvis INTE avslöja i förväg. Det kommer att bli toppen och Malin är en fantastisk sångerska, kika gärna in på hennes sida och lyssna!


Tilda har en kalasdag idag, hela två flickor i hennes klass firar idag sina födelsedagar. Först ut var Claudia med sitt biokalas och senare ikväll väntar Majas discokalas!


Nu skall jag ta mig en välförtjänt kopp kaffe i solskenet!

fredag 19 mars 2010

Två små blåbär


Tilda, våren 2002 cccccccHugo, 2010-03-19

Kolla in guldklimparna här ovan, tror inte att det skiljer särskilt mycket i ålder på dem. Möjligtvis att Tilda, till vänster, är en knapp månad äldre än Hugo. Tilda hade här druckit hemgjord blåbärssmoothie och Hugo har idag ätit hemgjord blåbärskräm med vaniljyoughurt. Smoothien var nog lite mera rinnande och jag hoppas att det är därför hon är lite kladdigare. Eller så var hon helt enkelt en större kladdgris, jag minns inte riktigt.

Inspirerad


Efter en stunds bläddrande i Allt Om Mattidningar och en hel del anteckningar så känner jag mig nu inspirerad och pigg igen. Tänk vad lite som krävs :-) Har funnit en massa smarriga saker som jag tror går att förbereda på ett ganska så bra sätt, nu ska jag bara visa dem för den blivande maken också och se vad han har att tillägga.
Som en bonus av det här arbetet så blev jag ju dessutom hungrig, det får bli rester även till lunch. Lite uppvärmd fläskpannaka funkar bra för mig, undrar vad vi skall hitta på till lilleman!?

En grå fredag

Idag är det gråmulet och trist, halt och blött, trist och tråkigt. Har ingen inspiration till någonting idag, skulle faktiskt helst gå och sova en stund och funderar på varför jag inte la mig på sängen med lilleman för en stund sen. Kryper jag dit nu så kommer han garanterat att vakna.
Tror jag skall ta fram min receptsamling (en jättestor hårdplastbärkasse) och leta lite tips och idéer inför bröllopet. Vi har ju inte riktigt bestämt hur maten skall tillagas, av oss själva eller av en cateringfirma, buffé eller serverad meny.
På eftermiddagen väntar hämtning av T i skolan, konståkningsträning och efter detta, en skön kväll i soffan. Har tom varit så lat idag att jag plockat fram resterna ur frysen ifrån Freddes 40-årsfest, helstekt oxfilé och potatisgratäng med kantarellsås.

Hälsningar från surmulna Camilla som förhoppningsvis vaknar på ett bättre humör imorgon!

torsdag 18 mars 2010

Dagens bus

Här busas det för fullt på golvet ikväll!
Yeahhhh!
Hmmm...undrar vad det här är. Vi hade glömt en bit choklad på vardagsrumsbordet igår kväll. Tack och lov hade lilleman nappen i munnen när han fann den.
Smutsig!

Dagen har varit full av bus, Hugo har tömt vardagsrumsbordet på papper, tidningar och choklad. Tilda och hennes kompis Claudia har fnissat sig igenom en fikastund på Konditori Amarant på Tuna Park. Ett tag var jag orolig att marrängsmulorna skulle tränga ut genom öronen också.
Lilleman och jag startade dagen med att hämta upp mormor för en tur till Strängnäs. Hon var inte 100% nöjd med klänningen hon köpte häromdagen och hennes Västeråstrip igår gav ingenting. Så idag slog vi till med den tredje staden vid Mälaren, Strängnäs! Och ser man på, hon fann den, klänningen hon sökte. Nu kommer hon att bli ännu snyggare på bröllopet! Hugo och jag följde snällt med till affär efter affär. Själv klämde jag bara på de underbara plaggen i boutiquen Tre Små Rum. En riktig liten pärla som jag absolut tänker besöka igen!
NU ska jag bada, den här gången porlar faktiskt badvattnet ner i karet och jag kan riktigt känna hur den varma luften från badrummet kommer att göra gott i själen.
Önskar er en god natts sömn och drömmer om att även min skall vara långvarig och utan störningar....ha ha....