onsdag 9 juni 2010

I bakartagen

Tilda fick vara hemma idag också eftersom hon hade feber igår, hon ville baka "låtsasgrejor", dvs ta det man hittar i skåpen och blanda i en skål. Det brukar inte smaka choklad och vanilj precis! Istället föreslog jag att hon skulle baka något riktigt, hon valde något hon gillar, nämligen kladdkaka! Vi hittade ett lätt recept där allt blandas tillsammans med smält smör i en kastrull, voila....en supersmarrig kladdkaka!

Till eftermiddagen bjöd vi över Anna-Karin, som var hemma på tillfälligt besök ifrån Tyskland. Då hon förvarnades om att det skulle bli kladdkaka till kaffet så köpte hon med sig en låda jordgubbar. De röda bären tillsammans med kladdig kladdkaka och vispgrädde smakade mumma på altanen.

Jag och Hugo hann också med en rask och skumpig promenad under eftermiddagen (ursäkta att du fick vänta A-K!). Rundan gick via Tunastugan, Skjulsta, Medbacken och hem, vi mötte också herr eller var det fru...Huggorm. Den ringlade över stigen och ner i gräset på andra sidan. Den var rätt stor så jag smög fram lite för att titta på den när den gömt sig i gräset, men den var verkligen gömd. Spårlöst försvunnen!

Förhoppningsvis kan Tilda gå på skolavslutningen imorgon, värre är det med lilleman som idag är jättesnorig. Trodde nästan det var tänder på G eftersom han dreglade så under förmiddagen. Men under tidiga kvällen här så blev han plötsligt jätteförkyld och det var jobbigt både att dricka välling och att suga på nappen.
Tilda i bakartagen!
Smeten smakar smask.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar