onsdag 27 januari 2010

Gone skiing....

En gammal bild från Järvsö, nuförtiden är Tilda inte så här tandlös :-)


Efter en hektisk vecka fylld med bokslutsarbete och lönekörningar tar vi nu ledigt och ägnar oss åt trevligare aktiviteter. Vi kommer att fylla dagarna med skidåkning, tefatsåkning, promenader i snön, bastubad, god mat och sköna kvällar. Allt detta tillsammans med familjen Kvist ifrån Gävle. Vi drar helt enkelt till Järvsö, see you!

tisdag 26 januari 2010

Lilla gumman har blivit stor!

Just nu är lillmakaronen på väg hem från skolan, själv!
Hon ringde när skolan slutade och sa att hon ville gå själv, jaha....hon är på väg att bli stor.

måndag 25 januari 2010

Skidåkning

Några "ligister" har klottrat på vårt garagetak!
Blivande OS-medaljörer?

Igår kväll var det två skidåkare som svischade runt huset, varv på varv på varv..... Tror att dom tävlade mot grannens automatiska lampa vid garaget, den fick inte hinna släckas innan dom kom runt igen. Möjligen tränar dom till stundande OS?

torsdag 21 januari 2010

En dag hemma

Ett litet lamm med vetekudde i magen - kanske något för Hugo?!



Tilda kom in till mig mitt i natten (mitt i en av alla amningar) med en näsa som rann likt en öppen kran. Jag ställde genast om klockan för att endast behöva ringa skolan och säga att hon skulle bli hemma idag. Eftersom Fredde fortfarande är borta kröp hon ner hos Hugo och mig och sov vidare.
Dagen gick sen i lugnets tecken, förutom att jag bakade ytterligare 20 semlor, en frusen hallonpannacottapaj och ett gäng chokladbollar. Lisa och jag hade bestämt att hon skulle lämna man och barn hemma en kväll den här veckan så jag var ju tvungen att duka upp med lite godsaker. Fast egentligen var jag ju inte tvungen att äta....men det gjorde jag ändå.
Vi hade en myskväll med fika och prat varvat med lite "halv-åtta-hos-mig-tittande". Ett underbart tv-program tycker jag och Tilda. Helge Skoghs kommentarer är toppen. Fast jag vet inte om jag gillade att den tråkiga hemkunskapslärarinnan vann ikväll. Jag tyckte hon gav ett riktigt underbetyg för kvällens värdinna. Kanske var det för egen vinnings skull....


Nu skall jag göra kväller och krypa ner bredvid Hugo som ligger och gosar med vetekudden. Han har vaknat var 20:e minut de senaste kvällarna (så länge jag inte lagt mig) och jag tänkte att om han känner den varma vetekudden kanske det går bättre. Det har det faktiskt gjort, han har inte gnytt till en endaste gång.

Natti natti!

Se upp i backen!


"Se upp i backen", så löd rubriken på en sida i Sméjournalen idag. Jag brukar aldrig läsa den tidningen men bläddrade igenom den till frukost. Åh vad får jag se? Jag är ju med i tidningen! Jag såg att det var en fotograf i Vilstabacken i lördags men jag hade ju inte räknat med att bli kändis :-) Eller....kanske det tom var lite svårt att se att det var jag om man inte visste det.I alla fall, här bjuder jag på ett kändisfoto (fotat från tidningen)!

onsdag 20 januari 2010

En film om att sitta

Passar på att lägga in en filmsnutt till då jag misstänker att pappa Fredde, som befinner sig på andra sidan jordklotet, är lite sugen på att se oss här hemifrån. Puss, vi älskar dig!

Pratkvarn

Det bara bubblar ut läten ur Hugos lilla mun. Han har också börjat med något nytt, han skriker på inandning tills han nästan tappar andan. Det är jättekul (tycker han)! Försökte fånga det på film här ikväll men just då hittade han på annat istället.
Vi har också stormakaronen Tilda hemma. Hon har varit lite hängig ikväll med rosor på kinderna och en lätt febervarm panna. Vi får se hur hon mår imorgon bitti.


Semlor

På jobbet fick dom idag hembakta semlor, det åt och smaskades till allas stora förtjusning. Hugo och jag bakade bullarna igår kväll och i morse fick vi ställa klockan för att hinna garnera dem innan fikarasten 09.30.

tisdag 19 januari 2010

Oväntat besök

Lite fundersam - skall jag verkligen gilla det här?

Njaeee....fast ganska gott var det ju faktiskt.

Tilda kom hem för att ge lite kärlek åt sin tulpan.

Glad kille i mormors famn.
Idag knackade det på dörren strax efter ett och utanför stod ingen mindre än Tilda. Hon var sugen på att komma på besök och ta hand om sin fina tulpan som hon fick i fredags, kanske längtade hon lite efter mamma också!? Hon kom i alla fall lägligt till att Hugo skulle äta lunch, korvstroganoff och ris som vi kört med stavmixern. Tilda tog hand om matningen av lillebror, till hans stora förtjusning och Tildas pappa skottade lite på gången utanför huset eftersom vi inte riktigt hunnit med den aktiviteten på grund av jobb. Innan de skulle åka hem tog vi en kopp kaffe och Tildas hembakta kanelbullar.
Mormors hjälp har också varit ovärdelig de här två dagarna, hon har tagit hand om Hugo så att jag har fått jobba. Men nu har vi släppt hem henne så att hon får åka hem och vila.

Igår kväll testade vi en ny sak

Hugo i sittvagnen

Hugo och jag promenerade till affären efter att vi insett att vi lånat ut bilen till mormor....tydligen inte bara Fredde som har guldfiskminne här i familjen! Vi hade klätt oss och skulle åka iväg och köpa en bukett tulpaner för att sen styra bilen mot Helena som fyllde 40 igår, hipp hurra!! Dessvärre fanns det som sagt ingen bil hemma så vi fick ringa och säga grattis istället. I alla fall så plockade jag på sittdelen på vagnen för att testa om Hugo tyckte om den. Det tror jag att han gjorde, han tittade storögt på allting som vi passerade. Fast idag när han skulle ut och sova förmiddag så satte jag på liggdelen igen, vet inte om jag vill att vår lilla kille skall vara så stor att sittdelen är ok!?

Fortfarande på resande fot!?

Fredrik är i dom södra delarna, närmare bestämt i Pusan


Godmorgon, här har vi nu sovit en hel natt och jag misstänker att min älskade Fredde fortfarande är på på resande fot i en eller ett par timmar till. Han gav sig av vid tretiden igår eftermiddag, först till Frankfurt och sedan vidare mot Korea.


Vi saknar dig och det var alldeles för mycket plats i sängen inatt!


PUSS o KRAM

måndag 18 januari 2010

Vart tog min kvällsmat vägen?


....jaha....det var den som svischade förbi ner i magen. Min kära mor kom med en matlåda full med rotmos idag. Till denna hade hon tagit med sig julskinka som hon skivat ner och fryst in. Så nu är jag mätt och belåten. Rotmos = gott!

Prinskorven sover fortfarande på Tildas säng och jag har fått massor av jobbgrejor utförda, nu kan jag med gott samvete slappa och bläddra i en hög med tidningar när jag känner för att sluta jobba.

Prinskorven sover

Tilda och jag konstaterade häromdagen att vi hade en prinsessbakelse och en prinskorv här hemma, dvs hon och Hugo. Söt som en bakelse och liten o go som en prinskorv, det är våra goa ungar det!
Just nu sover prinskorven, han somnade i prinsessbakelsens säng. Han var jättetrött och jag lade honom på sängen och lät honom titta på Tildas TV-akvarium som hon fick för att hon sålt jultidningar. Han gillar det och jag tror att det är väldigt rogivande. Mormor har varit här idag för att ta hand om Hugo så att jag kunde jobba. Tyvärr så strulade mitt löneprogram så jag har just börjat. Snälla Magnus på jobbet har slitit sitt hår hela dagen för att hjälpa mig. Nu är i alla fall kontrolluppgifterna skickade och jag skall sätta fart med själva lönekörningarna. Mormor är så snäll att hon skulle komma imorgon också och på det sättet hinner jag med det jag skall göra.
Vår lilla pappa har idag flugit till Korea och Tilda har åkt till sin pappa så jag och Hugo är solokvist hela veckan lång. Undrar vad vi skall hitta på för bus!?

Den lilla prinskorven var i alla fall väldigt glad innan han somnade.


söndag 17 januari 2010

En mysig helg


Nu är det söndag lunch och helgen har varit jättemysig. Fredagskvällen började härligt när Fredde kom hem med blommor till sina älsklingstjejer. Ett stort fång tulpaner till mig och tulpan i kruka till Tilda. Sen hade jag planerat en trerätters mysmiddag med smörstekt toast som serverades med kalixrom och avocade tillsammans med lite tillbehör som gräddfil och rödlök. En stund senare dukade vi fram stekt kött och potatisgratäng och vi avslutade sedan middagen till Lets Dance med en karamelliserad creme brulé. Efterätten blev lätt misslyckad men ganska god i smaken.
Lördagen tillbringade vi i Vilstabacken tillsammans med familjen Lundh. Vi åkte slalom i den gigantiskt långa backen. Eftersom liftskötaren var en bekant så fick vi också barnvakt när Hugo sov och vi kunde åka tillsammans allihopa. Kvällen tillbringade vi hemma hos Lundhs, vi fick en supersmaskig soppa, som jag måste be om receptet på, och hembakat bröd. Sen blev det TP tills mina ögon gick i kors och vi gick hem innan spelet var slut. Fredde var bitter över att behöva gå hem för han kände att han hade vinsten i sin hand......eller hur var det egentligen?!
Tack familjen Lundh för en trevlig dag!!

fredag 15 januari 2010

Skönt med fredag

Så börjar veckan gå mot helg och det skall bli riktigt skönt. Man vänjer sig lätt vid dessa kortveckor som finns omkring julhelgen. Idag har jag "bjudit" över min mamma för att hon skall komma och gosa med Hugo, själv tänkte jag nämligen ägna förmiddagen åt städning. Det var alldeles för länge sen man såg bord och golv som inte är täckta av saker. Det är saker och dammtussar överallt. Tilda sa i morse "inte behöver man väl dammsuga i hörnen", skulle nog vilja säga att det är just i hörnen man behöver dammsuga!
Hugo sover just nu, han vaknade tidigt med mig i morse och somnade sedan gott när vi promenerade med Tilda till skolan.

En sekund efter att bilden togs var detta hus ett minne blott.
Hugo fick smaka hallonyoughurt av syrran.

Ge mig mer!!....NU!

torsdag 14 januari 2010

Edblad&Co

Örhängen från Edblad&Co


Ibland, om tiden räcker till, är det skoj att surfa runt hos andra bloggare, via Camillas nya hem hittade jag en nätbutik som sålde de här läckra örhängena. Lugn, jag skall inte bli en nätshoppare av stora mått som den vi såg på Lyxfällan häromkvällen. Men det är trevligt att surfa runt och titta på fina saker, dessutom kan man ju alltid skriva upp dem på "önska-listan" :-)

En tur runt stan

Idag mötte Hugo och jag upp Annica för en promenad runt stan. Dvs ingen shopping utan en tur i skidbyxor, mössa och varma vantar för att gå en lång promenad i ytterkant av centrum. Det blev en härlig tur med mycket prat. Vi var ute i drygt tre timmar och under den tiden så hann vi också med ett amningsbesök i husbygget och en lunch på stan. Huset som Annika och Kenth bygger kommer att bli underbart fint. Stort och ljust med många härliga ytor. Lite avundsjuk blir man på det egna badrummet med ingång (endast) ifrån deras sovrum. Badrummet blir stort och skall även innehålla bastu.....
Nu skall det snart bli rivning av hus, Tilda och hennes klasskompis Sara skall krascha pepparkakshuset. Mums för att smaska på dammiga hustak :-)

En lycklig Annica fick dra vagnen :-)
Husbygget från utsidan och "skrotbilen" (Tildas åsikt)
Annika och Hugo i motljus, men det var dom fina ljusinsläppen jag ville fånga på bild.


Dags att ge sig ut i kylan igen.

tisdag 12 januari 2010

Video över färdigheterna

Titta jag sitter!


Underbara unge!

Imorse när lilleman äntligen behagade vakna så var han väldigt pigg och glad. Vi provade att sitta och det gick jättebra, i två minuter. Jag hann i alla fall fotografera innan hann föll åt sidan på sängen.

Tonårsbarn?

Är det en tonårsson vi har? Klockan är 09.32 och han är fortfarande inte vaken. Nu är det dags att gå in och dra upp rullgardinen och tala om att frukosten kan serveras om herrn är intresserad.

En tur till Tuna Park


Just nu skall jag försöka göra mig lite presentabel för att ta en shoppingtur till Tuna Park, internetshopping i all ära :-) men lite trevligt sällskap och en god fika är ju aldrig fel. Just ja....jag fikar ju inte längre :-( Tar i alla fall en tur med Camilla och Malva, där skulle det inhandlas kläder till Malva som just nu byter om tre gånger om dag på grund av matintag. Camilla!! Du får lära Malva att man inte torkar munnen med tröjärmen! Själv skall jag hämta något gratis blöjpaket(?) som Libero har skickat till mig. Det skall visst finnas för avhämtning hos Lindex.
Efter Tuna Park skall jag ila hem för en prommis innan Tilda skall hämtas på skolan.

Godmorgon

Nyss låg jag nerbäddad i den sköna sängen och snusade, väcktes abrubt av telefonens ilska signal och kastade mig ur sängen för att åtminstone Hugo skulle få sova vidare. Till råga på allt så var det en engelsktalande kollega till Fredrik och jag fick på staplande yrvakniska försöka förklara att "Fredrik has gone to work". Nåväl, nu är jag ju ändå uppe och det är lika bra att vänja sig. Idag kommer Tilda hem så imorgon bitti blir det till att ställa klockan för att hon skall komma i tid till skolan. Nu hoppas jag istället på en frukoststund för mig själv, uppkrupen i soffan med kaffet i den ena handen och tidningen i den andra....om jag nu ids masa mig ut för att hämta tidningen, det ser nämligen väldigt GRÅTT ut!

Hugo provade igår kväll om hela matskedsmåttet gick in i munnen.
En glad lilleman hjälpte till med matlagningen.

måndag 11 januari 2010

Slut på sötebrödsdagarna

Min farmor och jag hade nästan :-) ett sånt här fruktfat idag.
(Bilden tagen från Skansens hemsida)

Ok, nu är det över, inget mera direkt sockerintag på väldigt länge! Mera motion och en sundare kost är vad som gäller framöver. Veckan har i alla fall börjat bra, jag har skött mig utomordentligt fint :-) Hade ärenden på stan idag så jag tog en rask promenad till centrum, när jag kom fram var jag naturligtvis vrålhungrig så Hugo och jag lunchade på Ming Palace. För min del blev det wokade grönsaker med kyckling och räkor. Hugo var inte sugen på extla liiis så till honom hade jag köpt med mig en burk med potatis- och majspuré med kalkon. Första gången lilleman fick proteiner och det verkade som om det smakade för munnen gapade stort. Efter ärenden och lunch köpte jag med mig lite färsk ananas, färska fikon, passionsfrukt (eller som Tilda uttalar det; pensionsfrukt) och blå druvor. Därefter styrde vi stegen mot min farmor för att få en kopp kaffe och lite vitaminer. Hade jag inte köpt med mig frukten så hade vi förmodligen ätit mandelformar med vispgrädde och sylt så mitt alternativ kändes bättre. En stund senare var det dags att dra sig hemöver och vi promenerade även hela vägen hem. Med andra ord känner jag mig rejält duktig idag och jag hoppas att jag känner mig lika duktig när veckan är slut.

torsdag 7 januari 2010

Fest hos Netten

Ikväll var det dags för den årliga födelsedags- och julklappsbytarfesten hos Netten. Både födelsedagen och julklappsbytet avser visserligen 2009, men bättre sent än aldrig!
Netten hade som vanligt dukat upp med massor av godsaker, goda mumsiga saker som jag inte ens vet namnet på. Men mina smaklökar uppfattade choklad, nutella, glögg, pepparkakor, polkagris, nötter, sylt........ Tur att mitt nya hälsosamma 2010 inte börjar förrän på måndag!
Min julklapp som jag fick i julklappsbytet var desto mera hälsosam, paketet innehöll en jättefin fruktskål fylld med gröna äpplen, det kändes som ett tecken i alla fall. Kanske rent ut av skall skjuta startskottet för beach 2010 redan imorgon!

Min fina julklapp

Älskade syskon

Kärlek


Nyss blev vår lilla makaron (Tilda) hämtad av Marie för att tillbringa några dagar hos sin pappa. Nu blev det tomt i huset och jag tror att Hugo saknar sin systers sång och bus när hon inte är hemma. Ingen kan få honom att skratta så som Tilda. Häromdagen fann jag dem sittandes i fåtöljen i vardagsrummet. Hugo var alldeles avslappnad och halvsov i Tildas famn, så gosiga.


Just nu är han mindre gosig, han var nyss alldeles högröd i ansiktet och tog i för kung och fosterland, en mindre mysig odör har spritt sig i rummet så jag tror det är dags för veckans bajsblöja.

Hälften så kallt

Små söta fåglar kvittrade i vinterkylan
Nerbäddad Hugo - dags att sova

Idag är det bara dryga 10 minusgrader, dvs, hälften så kallt som igår. Vi har verkligen fått uppleva en underbar vinter hittills och jag hoppas det håller i sig ytterligare en stund. Ser verkligen fram emot våra skidresor som vi har inplanerade. I slutet av januari åker vi med bästisarna i Gävle till Järvsö och ytterligare några veckor senare far vi med familjen Lundh och familjen Brännberg-Engman till Hundfjället för en veckas skidåkning. Då ska jag testa av mina nya skidor!! Jag har tänkt att skaffa hjälm i år, känns som om det är coolt att åka säkert. Undrar när vi kan ställa Hugo på skidor? Kanske vårvintern 2012!?
Jag har nyligen varit ute i det soliga vintervädret och sövt Hugo, nu är han dock vaken igen, han hade visst inga planer på en lång vila utomhus. Kanske har han förstått att Lotta och Malin kommer hit och fikar på en nybakt banan- och chokladkaka?

måndag 4 januari 2010

En dag på stan

Hugos fina höstjacka


Idag tog hela familjen en tur på stan, pappa skulle leta skidbyxor och Tilda skulle byta några felaktiga julklappar. Tilda lyckades hitta två säsonger av Hanna Montana istället för en skiva. Så nu sitter hon och skall titta igenom 11 timmar och 25 minuters film. Jag tror jag får gå in och göra en begränsning av antal avsnitt per dag!
Vi tog en paus och åt en god lunch på Papas Tapas och Hugo han fick sin lunchpaus i amningsrummet på 21:an.
Hittade en superfin höstjacka till Hugo. Kanske lite tidigt att tänka på hösten nu men den var snygg och nedsatt till ett hyfsat pris, vi slog därför till.
Nu har pappa Fredde dragit ut i längdspåret och vi andra slappar mest inomhus.

Pappas pojke

Byggare Bob - släng dig i väggen!

Hugo var mycket imponerad av pappas verktyg och tillbehör som fanns inne i huset igår. Han kommer nog att bli en riktig liten hjälpreda så småningom, klart pojken skall ha snickarbyxor till sommaren :-)

söndag 3 januari 2010

Man blir kladdig av mat


Igår kväll blandade vi hejvilt, det var både majs- och potatispuré varvat med blåbärspuré. Det var mums tyckte Hugo och åt med god aptit. Imorse fick han ett halvt smörgåsrån som nu ligger i molekyler på mattan och strax skall dammsugas upp.

lördag 2 januari 2010

Lyckan är fullkomlig

För några dagar sedan firade vi jul med morfar och Brigita. Tilda fick vara tomte och delade ut klapparna med stor inlevelse. Till Tildas stora glädje fanns hennes högsta önskan i ett av paketen, en mobiltelefon. Har sällan sett henne så lycklig som när hon öppnade paketet, morfar och Brigita fick varsin stooor och spontan kram.
Tilda testar sin nya telefon

fredag 1 januari 2010

Bättre sent än aldrig...


Happy New Year

Vi har firat nyår i goda vänners lag. Vi reste till Gävle i onsdags eftermiddag för att bosätta oss hos familjen Kvist ett par dagar. Onsdagskvällen ägnade killarna åt bandymatch i Sandviken, naturligtvis på läktaren. Jag, Malin och barnen umgicks med vår "gamla" föräldragruppsmamma, Lotta, och hennes två barn. Vin, tjejsnack och en sprakande brasa.Nyårsafton startade med skridskoåkning på Hagaströms IP, även jag snörde på mig konståkningsgrillorna och tog några piruetter. Eller....förlåt, nu ljög jag nog lite, kanske snarare staplade jag fram på isen än jag gjorde piruetter. Sen blev det öl, snacks och varm bastu innan kvällen startade.
Efter en god middag hos Kvistarnas grannar så blev klockan tolv och det nya året skålades in. Vi stod ute i snöyran och tittade på alla fina raketer och rislampor som svävade i luften. Vi konstaterade att rislampor blir nog nästa års grej.
Idag körde vi sen söderöver och har ikväll umgåtts med hela "Freddes gäng". Micke och Jennie har varit hemma från Varberg och även bott och passat vårt hus medans vi var i Gävle. Därför samlades vi hemma hos oss ikväll och coca cola och hämtpizza från American Pizza Today. Konstigt nog gick det inte åt en droppe vin här ikväll.....alla var sugna på Cola.

Nu är det strax natti natti och vi ser fram emot ett nytt härligt år! Året då både jag och Fredde skall fylla jämnt, Hugos utveckling, Tildas nya skola och en massa andra härliga saker.

Kram!