måndag 30 november 2009

Fyra månader och en dag gammal

Vi var ju förresten på BVC-besök idag och lillklutten väger nu 8.020 gram och är hela 67 centimeter lång!! Följer sin kurva fint.
Här var han något mindre.

Barnens adventskalender


I förra veckan ringde Tilda till mig, alldeles förtvivlad, och sa "mamma, vet du vad jag drömde inatt?! Jag drömde att du inte köpt någon adventskalender till mig och jag var jätteledsen när jag vaknade".
Jaha, då var det bara att börja fundera på detta. Chokladkalender är ju liksom ingen idé eftersom hon inte äter godis och TV:s kalender var hon inte särskilt intresserad av. Då fick jag den briljanta idéen att, ledig som man är har man ju massor av tid att fixa till en paketkalender..... *ler lite ironiskt*....
Nåja, detta var ganska kul och här hänger den nu, med 24 små paket, hälften till skruttan och den andra hälften till skrutten. Tilda börjar och får öppna på ojämna datum och Hugo får därmed jämna datum.
Ser dessutom fram emot 1:a december och årets julkalender, det är alltid lika spännande att se vad det blir. Silversara och Stålhenrik tror jag stenhårt på, jag är bänkad framför tv:n imorgon bitti!


Me like - Red

Rött....stjärnor..... det är sånt jag gillar. Nu fick Hugo ett rött spjälskydd till sin nya sovplats och dessutom förärades han med ett rött påslakan med vita stjärnor. Tyckte det blev för murrigt och mörkt med marinblått. Dessutom passar Hugo i rött.
Hittade också två röda sitt- och förvaringspuffar på MIO som passar perfekt in i den stilen jag vill ha i Hugos rum. Det gäller ju att passa på nu så länge man får bestämma. Snart växer han upp och har en egen vilja. Han har nu provlegat sin säng, dock inte sovit. Vi får se om vi testar en nattning där ikväll, det ser faktiskt ganska mysigt ut.
Liten kille - stor säng
Ganska mysigt!







Inredning av Hugos rum

Nu börjar det klia ordentligt att få börja inreda Hugos rum. Har börjat så smått idag med färgsättning till spjälsängen (kommer i ett inlägg för sig). Tog en runda på MIO idag och fastnade för nedanstående gobitar. Hyllan skulle bli perfekt mot den randiga väggen. I tre av hyllplanen skulle jag kunna tänka mig tillhörande marinblå leklådor. Mattan på golvet skulle bli pricken över i:et.

Hylla Rainbow från MIO - passar utmärkt i Hugos rum
Mattan skulle vara hur cool som helst i hans rum!


Hugos sovplats till salu



Det är med lite vemod i kroppen som jag just lagt in Hugos sovgunga till försäljning på Blocket. Tyvärr har han ju sovit alldeles för lite i den, vi har ju skämt bort honom med varma föräldrar på var sida om kroppen. Och nej...vi har inte legat i sovgungan alla tre! Tilda tyckte förstås att hon kunde få ha den till sina dockor!
Nu får vi se om någon nappar.
Fredde och Tilda var och hämtade en spjälsäng hos Peter och Titti i helgen. Vi lånar den till Hugos rum och ser om han kan sova, åtminstone första delen av natten, i den.
Nu skall vi strax bege oss av till BVC, meningen var att vi skulle promenera dit med Camilla och Malva men vädret är riktigt grått och trist så det blir bil istället. Det passar visserligen bra eftersom jag behöver uträtta lite ärenden efteråt. Ska inhandla ett spjälskydd till sängen och några hemligheter till Tildas och Hugos adventskalender.

söndag 29 november 2009

Hipp hurra - Hugos fyramåndersdag!!

Idag har vi en liten tomtenissa här hemma.Bus i nya stolen.

En glad Tilda vid frukostbordet.

Titta så bra jag sitter!


Så var han fyra månader, vår lille kille! Vi firade vid frukostbordet genom att placera honom i hans nyinköpta stol. Den fixade Fredde och Tilda så bra igår när jag och Hugo gjorde Stockholm.
Det verkar som om han uppskattade att sitta med vid bordet, det blir lite mera spännande så.

Idag är det också första advent och vi tänkte gå på Rademachersmedjornas julmarknad och sen skall vi avsluta med lite mat hemma hos mormor och Ove.

fredag 27 november 2009

Natti natti!

Nu börjar det bli dags att släcka ögonen, imorgon blir en tuff dag.
Skall nämligen plocka med mig Lotta till Stockholm. Det var min fyrtioårspresent till henne, en Stockholmsresa med god mat, vin och gott fika. Vi skall strosa runt på stan och bara ha det bra. Själva shoppingen får hon klara ut själv om inte Dennis, hennes kära make tycker annat :-)
I alla fall skall vi ha det toppen och kanske handla en och annan julklapp!
Kanske stöter vi ihop med Lisa, Fia, Netten och Maria också. Andra vänner som skall ut och lufta plånböckerna i morgon. De skall dock åka buss till storstan och det kändes tyvär inte riktigt som ett alternativ eftersom Hugo och barnvagnen skall med.

Ett trevligt besök

Helena och en nöjd Ester
En missnöjd Ester, grät när jag visade mig!

Mysfika


Idag fick Hugo och jag ett plötsligt infall att ringa Helena och lilla Ester, de kom över på en spontanfika och det var ett besök som jag verkligen uppskattade. Vet inte riktigt vad Ester tyckte om att hälsa på oss?! I alla fall så skrek hon nästan varje gång jag plockade upp kameran och skulle försöka få en bild på den lilla sötisen. Hon är drygt två månader och väger nu (förra veckan) lika mycket som vår dunderklump vägde som nyfödd. Det var lite skillnad att hålla i den lillsnuttan.
Vi fikade gott och pratade i massor, det här ser jag fram emot att göra om, snart!




Rulla runt och ligg fint

Igår kväll när jag stod och bytte blöja på Hugo fick jag en plötslig känsla av, att om jag lägger honom på mage på filten så kommer han att rulla över på rygg. Fixade till en filt, tog fram videokameran och...

Japp, nu har han i alla fall rullat halvvägs, nu är det bara andra hållet kvar, från rygg till mage. Men det gör inget om det dröjer, än så länge är det rätt skönt när han ligger still på sängen där man lagt honom. Men snart gäller det att se upp!

Prioriteringsordningen ändrad

Tildas högsta julklappsönskan, ett ljusblått Nintendo DS



Igår kväll var det en liten dam som hade svårt att komma till ro i sängen. Jag vet inte riktigt hur många gånger hon ropade på mig samt kom upp för att säga några ord. Bland annat så låg hon och funderade över viktiga saker såsom julklappsönskelistan. Helt plötsligt så stod hon i arbetsrummet där jag satt och jobbade en stund, hon sa "kom ihåg att jag önskar mig ett Nintendo DS och jag önskar mig det mer än en mobiltelefon". Sen knatade hon tillbaka till sängen och la sig igen. WOW, mobiltelefonen är nerpetad från förstaplatsen, det var inte illa!


torsdag 26 november 2009

Pepparkaksbaket

Kavlarna gick varma här i går eftermiddag, eller var det kanske ugnen som gjorde oss alldeles svettiga? I alla fall så bakades det pepparkakor så det räcker till och blir över. Jag, Tilda och Tildas mormor tog ut grisar, hjärtan, granar och Nalle Puhfigurer. Hugo sov sig igenom hela baket och det var vi nog alla rätt glada för. Det blev liksom enklare så. Nästa år har vi förmodligen en baksugen kille som kommer att stoppa deg i munnen. Jag kommer att förstå honom, pepparkaksdeg är grymt gott!

Småpepparkakor till glöggen!

En pepparkaksbagare in action


onsdag 25 november 2009

Godmorgon onsdag


Idag skall vi sprida dofter av jul i huset. Det är dags för det årliga pepparkaksbaket tillsammans med Tildas mormor. Hon har som vanligt fixat deg, vi kan sätta igång att kavla så fort Tilda kommer hem från skolan. Dock tror jag nog att jag avstår pepparkakshuset ovan och bara gör hjärtan och kanske lite grisar.

Dagen börjar dock först med ett möte på jobbet. Skall träffa min nya chef, tillika bolagets nya VD. Mormor skall valla Hugo på stan under tiden.

tisdag 24 november 2009

Brottningsmatch

Godmorgon, här har vi startat morgonen på ett skönt sätt. Tilda och jag hade mysfrukost i soffan och har eldat i kaminen, nu är det riktigt varmt och gott här. Efter en stund vaknade familjens killar och Hugo han startade morgonen med en brottningsmatch. Det var Isbjörnen mot Hugo, vem som gick segrande ur striden får ni avgöra själva genom att titta på filmen.

Nu skall vi strax vila, sen bär det nog av mot stan där mamma skall fixa lite hemligheter.

Ha en toppendag!

måndag 23 november 2009

Vår eftermiddag

Väl hemma efter sprutäventyret så var det dags för mellis och Tilda var sugen på varm choklad. Hon provdrack den ur Hugos nya pipmugg, doppresent av mormor och Ove. Det gick väl sisådär och hon tog snabbt av pipen. Ikväll var det också träning för Tilda, hon har vilat ett tag nu eftersom vi varit på semester och därefter har hon sedan varit förkyld och hostig. Men idag var det dags igen, att slänga sig ut på isen. Tyvärr såg jag inte så mycket av träningen då jag passade på att gå och handla på ICA Ekängen under tiden. Det är sällan jag missar att titta på träningen men idag var det läge att handla. Tyvärr fick jag en släng av smågodislängtan när jag handlade, isch!! Jag har stått emot sånt länge nu men idag brast det. Men efter sju bitar fick jag nog, då var jag inte sugen längre. Så nu kan jag helt enkelt kasta bort påsen, förmodligen finns det inget där i som Fredde gillar och Tilda har ju godisförbud (eget beslut).

En pose innan vi drog iväg på träningen.

Lilleman - Hu gó som helst! (fyndigt va!?)

Storasyster inviger Hugos mugg, jobbigt tyckte Tilda, det rann så sakta.



Det gjorde ont tyckte Tilda

Då skolan skulle vaccinera Tilda mot svininfluensan först om två veckor så styrde vi bilen mot Parken Zoo efter skolan. Där fick man denna veckan vaccinera skolbarnen om man inte ville vänta. Vi tyckte det var lika bra att göra det så fort som möjligt. Även jag hade tur, fick en spruta i armen jag också eftersom jag var medföjande förälder.

En glad Tilda i kön för en spruta. Så här såg hon inte ut efteråt.
Tilda tyckte inte sprutan var trevlig och jag beredde mig också på det värsta när jag såg nålen. Men det gick förvånansvärt bra, för mig! Jag tyckte inte det kändes överhuvudtaget. Men som sagt, våra åsikter går isär. Duktig var hon i alla fall.


Den goda middagen

Här njuter jag av maten!

Jag måste bara berätta vad jag åt i lördags kväll, det var så jättegott och jag sitter fortfarande med ett leende på läpparna när jag tänker på det. Till förrätt så blev det honungsgratinerad chevrétoast, Fredde åt en kantarellsallad med brödkrutonger. Sen åt jag en hjortgryta med potatispuré, svamp och rårörda lingon och min älskling beställde kvällens special som var oxfilé med råstekt potatis, svamp och primörer i basilikasås. Hugo - han fick smaka en pyttliten klick med potatismos. Det verkade som om han gillade Sylvias potatismos, det kom inte ut igen i alla fall!


Tilda fixar frillan


Igår kväll åkte Tildas Kanarieflätor ut och just nu har hon en väldigt krusig lugg. Detta skulle förstås fixas i en snygg tofs i morse, vår lilla sötnos.

Känner mig pigg och fylld av energi idag, lilleman sov mellan 23.30 - 06.00, det kan man kalla lyx! Jag har redan fyllt tvättmaskinen, röjt i köket och vikt lite lakan, hoppas verkligen energin håller i sig.

Idag är det dags att köa utanför pingvinen i Parken Zoo, skall försöka vaccinera Tilda mot influensan idag, oink oink. Kanske får vi trängas med hundratals andra barn, tanken är inte helt lockande men det känns bättre än att vänta tills skolvaccineringen om två veckor. Lycklig som jag är skall ju även jag få min spruta denna vecka, vilket innebär att vi måste köa ytterligare en gång, något senare i veckan.

Denna sista novembervecka är ändå fylld med roliga aktiviteter som jag ser fram emot.

Hoppas alla ni andra får en toppenvecka, trots gråvädret!

lördag 21 november 2009

En solig lördag

Sen vi såg vädret häromdagen och konstaterade att solen skulle skina över oss under lördagen så hade vi redan bestämt att det var trädgårdsskötsel som dagen skulle ägnas åt. Vi har kommit lite efter med krattning och dylikt. Morgonen började skönt då mina killar busade i soffan och jag fick sovmorgon alldeles för mig själv i sängen, lyx!! Även om vi har begåvats med en, än så länge, morgontrött, liten kille så är det ändå skönt att få ligga själv och inte ha två små sparkande fötter med vassa tår som pickar i ryggen.
Efter en frukost med skink- och tomatomelett så åkte arbetskläderna på och vi gjorde en del nytta. Hugo har storsovit utomhus och ligger just nu på aktivitetsfilten och pratar för fullt med spöket Laban.
Nu skall vi strax snygga till oss då vi bestämt oss för att äta middag i stan, närmare bestämt på Café Sylvia.
Här kommer också några bilder från dagens arbete.

Man kan tro att våren är i antågande, lökarna sticker upp!
Fredde rensade upp lite bland buskarna.

Hugo hjälpte till på sitt sätt - inte alls!



Tre generationer Brännberg - Likheten är slående

_______Hugo________ Fredrik - Pappa_____Hans - Farfar
.
Vi hittade lite gamla bilder i veckan.
Den längst till höger tror vi är på Hugo's Farfar, Hans.
Ganska lika tycker i alla fall pappa, men han är ju jävig...
Vi lägger ut den på bloggen så att Farmor kan gå in i bekräfta eller dementera.
Vi meddelar resultatet senare...

fredag 20 november 2009

En skön fredagskväll

Hemgjord pizza, gott rödvin och en skön soffa. Mer behövs inte för att det skall kännas som fredag! Att Hugo har snackat sig högröd i ansiktet, det blev en riktig bonus.
Vi har haft en hektisk dag med lite fix både här och där och nu sover lilleman gott.
Hoppas ni alla får en underbar helg!
Kram från oss

Hugo - en tuffing!

Igår var det ju också äntligen dags att åka till Fotograf Johan för att någon gång kunna komma i tidningen och visa att Hugo anlänt. Då måste man ju vara lite snygg och Hugo fick på sig sin tuffa jeansdräkt och tröja ifrån Villervalla, underbara barnkläder i härliga färger. Overallen har hängt i garderoben under nästan två månader för att han skall växa i den. När jag tog fram den igår visade det sig att den satt helt perfekt nu! Han blev ju jättetuff i den.

Kina - en inspirationskälla


Nu syftar inte rubriken på landet Kina utan min "syster" Kina. Var hemma och fikade hos henne igår eftermiddag och när vi klev in genom dörren så möttes vi av tända ljus och fina arrangemang. Hon är otroligt duktig på att fixa och och göra det mysigt. Anna, Kinas dotter, var hemma på besök och efter en stund kom även våran skrutta Tilda för att fika med oss.
God mandeltårta och massor av prat förgyllde eftermiddagen, tack!

torsdag 19 november 2009

På genomresa


Efter bilbesiktningen bar det iväg till gammelmor (min farmor) för en speeddate med Hugos morfar och bonusmormor Brigita. De var på resande fot och tog svängen förbi Eskilstuna för att hämta upp jultidningarna som var beställda genom Tilda.
Gammelmor bjöd som vanligt på hembakta kakor, chokladsnittarna var ljuvliga. Hugo han med att gosa både med morfar och Brigita.
Efter besöket somnade Hugo gott i bilen och jag hoppade över min visit på jobbet som jag planerat. Jag behövde egentligen hämta upp lite papper men med snälla kollegor så löste sig det lilla problemet ändå. Istället blev det en Mc Drive för mig, lite nuggets med morötter och sötsur sås. Inte världens bästa och godaste lunch men ibland har nöden ingen lag. Vi skulle ju åka vidare till nästa besök för dagen!

Utan anmärkning

Årets besök på Svensk Bilprovning gick fint, utan anmärkning. Tror att det var tack vara Hugos charm!? Killarna på bilprovningen tittade i alla fall en extra gång när jag plockade ut lilleman ur bilen och en av dem sa också "åhhh en färsking!"
Vägen till bilprovningen av lätt jäktig då telefonen ringde i ett kör här hemma under förmiddagen, dessutom ville jag bli lite extra snygg idag eftersom det skulle fotograferas för tidningen (och det tog ju uppenbarligen lång tid). Planen var egentligen att åka förbi Bilia och inhandla vindrutetorkare till bakrutan eftersom den nuvarande var trasig, men med en minut tillgodo när jag svängde in på Mått Johanssons väg var det inte riktigt läge och leta efter rätt modell och dessutom behöva byta den. Därför blev det en chansning, kanske dom inte ens bryr sig om trasiga torkare.... jag vet inte, men chansningen gick i alla fall hem.

onsdag 18 november 2009

Grattis vår lilla Tilda Ester ELISABETH



Idag är det Tildas namnsdag, hon heter Elisabeth efter min farmor så vi säger grattis även till gammelmor!!
Ett litet paket skall Tilda få när vi träffar henne ikväll. För idag skall vi, äntligen, fotografera oss för tidningen.


Tack mormor!

Visserligen har vi kul på dagarna men kanske inte riktigt så här roligt! Bilden är tagen på en trevlig fest som vi bevistade i Norge, förra hösten.

När bullarna var utbakta och lagom klara så kom mormor på besök, det var inte ett oväntat besök utan mera ett beställningsjobb från min sida. Jag behövde någon som passade Hugo så att jag kunde göra personalens löner i lugn och ro, det kan ju gå riktigt illa om lilleman knappar på tangentbordet. Siffror kan ju slinka in både här och där.


Mormor och Hugo gav sig sedan ut på promenad och när dom väl kom hem så var det någon som sov gott i vagnen. När jag skulle ge mig själv och mormor en kaffepaus fann jag henne på en köksstol, mitt framför altandörren. Där satt hon och virkade grytlappar och höll koll! Snacka om bra barnbarnsvakt, full koll.

Den här gången bjuder jag på en gammal bild, vår kamera suger nämligen musten ur batterierna och jag har inga nya hemma så kameran har blivit oanvänd idag. Måste komma ihåg att införskaffa nya batterier under morgondagen.

Det fina saffransbrödet - utan saffran

Just nu står bulldegen på jäsning, det som skulle bli goda saffransbullar, fyllda med mandelmassa och russin blir nu helt "vanliga" bullar. Det beror inte på att jag kom hem från affären utan saffran, som är ganska vanligt. Det beror helt enkelt på att saffranet ligger kvar i min plånbok och helt enkelt glömdes bort vid tillredningen av degen. Nåja, nu får jag istället behålla den gula kryddan till våra egna bullar och caféet på konståkningstävlingarna får hålla tillgodo med vetebullar istället.
Hugo och jag har också hunnit med en timmes powerwalk i duggregnet. När vi gick ut så sken solen så fint mellan molnen men tyvärr började det att regna halvägs, synd att regnskyddet låg kvar hemma!
Igår kväll tillverkade vi i alla fall chokladbollarna till försäljningen, Hugo kom med glada tillrop från bänken bredvid. Han fick inte vara med och stoppa fingrarna i smeten eftersom han dreglar så! Dom ser i alla fall riktigt smarriga ut, jag kanske får lov att köpa en på söndag.

tisdag 17 november 2009

Hugo fattar greppet!

Lillkillen vår greppar nu saker med vilja, inte helt klockrent alla gånger men de flesta utav gångerna åtminstone utan misstag, kolla in filmsnutten så får ni se.

Hugo har idag besökt SYSteam, mammas jobb, för att hämta lite tidrapporter, vi har även varit på möte med syrrans konståkningsklubb. Nu har vi att göra ett par dagar, lönekörningar, ekonomiregistrering för konståkningsklubben samt bull- och chokladbollsbak till helgens tävling, Sméskäret, i ishallen.

måndag 16 november 2009

Adventsfint!


Jo, jag vet att det nästan är två veckor kvar till advent, men jag passade ändå på att göra lite fint hemma på trappen idag. Det är trots allt roligare att komma hem och mötas av detta än en krysantemum, som har gjort sitt.

Alldeles just kom vår älskade pappa hem på en snabbvisit. Han är på väg på tjänsteresa och skulle bara hem och lämna bilen.

En bra start på en ny vecka


Hugos och min måndagsmorgonen började 09.23 då han tyckte det var dags att väcka sin mamma (då har jag iofs inte räknat med de gångerna han har varit vaken och röjt runt i natt).

I alla fall så bestämde vi oss för frukost på sängen. Jag åt gott och passade på att ögna igenom tidningen medans Hugo nöjt läste boken om Timmy Tiger.
Idag hoppas jag på en långpromenad med Hugos kompis Malva och hennes mamma Camilla. Sen väntar lite pyssel för att göra lite fint på vår trapp.
Skickar också en massa "krya-på-dig-kramar" till Tildaskruttan som är jätteförkyld hemma hos pappa. Hon fick bli hemma från skolan idag och jag hoppas hon piggar på sig snabbt.

söndag 15 november 2009

En soft söndag

Vi började med sovmorgon till niotiden då lillkillen tyckte det var dags att vakna. Sen fick vi besök av Tilda och hennes pappa och Marie. Dom ville fika och kolla in våra semesterbilder. Dukade fram lite hembakat som gick åt nästintill sista kakan.
Efter lite soffslappande så begav sig Fredrik, Hugo och jag ut i skogen på en liten tur. Det slutade med att det var mörkt, lerigt och mycket rötter, vi fick helt enkelt vända om och gå hem igen. Det blev ändå en tvåtimmarspromenad. Hugo och jag mötte upp Lotta, som just fyllt 40, HURRA! för ytterligare en timmes motion.
Nu väntar god mat och en skön stund framför tv:n.

lördag 14 november 2009

Bara ett par bilder till!

Fredrik och Hugo blickar ut över Atlanten, det är klart att Hugo badade tårna!

Tilda skaffade sig en ny frisyr, söt som socker!

Här väntar killarna på att vågorna skall rulla in på tårna.


Ett grottmonster kommer utsmygandes!



Årets sandbild. Det finns även en bild från föregående års Danmarkssemester som har kommit att betyda mycket för oss. Den har vi nu som förstoring på vår fotohylla och jag tror nog att även denna kommer att bli uppsatt där!





Ytterligare några bilder från vår semestertripp

Solnedgången missade vi precis, men himlen och utsikten från vår balkong var värd att fotas ändå.Tilda och jag poserar på kajkanten i Puerto Mogan.
Där mötte vi upp mormor och Ove för en middag på restaurang Thats Amore.
God mat och ett avbräck från vår restaurang på hotellet.

Tilda och Fredde busar i Saltvattenslagunen.


En nedgrävd Tilda på Amadorestranden.

De "stora" i familjen är fortfarande vakna och poserar glatt på ett foto efter en middag.