tisdag 14 september 2010

Ernst Kirschsteiger (stavas det så...)


Idag när Hugo och jag var på väg till Eskilstuna Kurirens kontor för att fixa en annons ;-) till helgen så gick jag förbi den lilla butiken Hemlängtan. Där i fönstret fick jag se en ljusstake som verkligen fick mig att stanna till. Blev först skeptisk när jag tittade närmare på dem och fick se Ernst Kirschsteigers märkning på dem. Mjuknade sedan upp och insåg att det var en ursöt liten ljusstake som gärna skulle få ta plats hemma på köksbordet. Frågar vi nu Fredrik så tycker han förmodligen att vi redan har för många ljusstakar, själv tycker jag absolut INTE att man kan ha FÖR många! (Bilden har jag lånat från presenteriet.se)

Grymt dålig uppdatering!

Står nog i ett vägskäl, skall bloggen läggas ner eller uppdaters oftare? Just nu är jag ju så grymt dålig på uppdateringen. Varför det, kan man undra!? Jo, det tar väldigt mycket tid att blogga, tid som kan läggas på hemmet, promenader och annat skoj.
Den här veckan borde jag i alla fall bildblogga ordentligt, Fredde är ju i USA och vill kanske se sin lilla familj litegrann. Jag lovar att försöka plocka med mig kameran på morgondagens äventyr.
Tills dess letar jag fram några gamla bilder.

fredag 10 september 2010

Dag 4 - Trånar efter något ätbart

Så var vi då inne på dag fyra, dagen då piggheten skulle komma (i alla fall enligt Xtravaganzas kurslitteratur), men det är klart, dagen är inte slut så jag kan vänta en stund till. Nyss kände jag mig jättetrött och satte mig skönt tillrätta i fåtöljen för att läsa min nya favorittidning, Lantliv. Vad händer? Jo, jag slår upp ett matreportage som har den här inledningen "Honungsbakade tomater, citrondoftande fläskkarré och en ljuvlig äppelkomptt med mascarpone" Hrmpfhhh....nädå, jag ÄR inte sugen på något annat än den där muggen chokladsoppa som jag tänkt festa till på ikväll.
Alltså, jag gillar ju mat och jag gillar fredagar då man lagar mat och tar ett glas vin (eller möjligen två) och sedan njuter tillsammans med övriga familjen. Problemet med mig är ju att jag gillar socker också, alldeles för ofta. Om jag bara kunde nå min idealvikt, motionera och sen är de där fredagskvällarna inget problem. Då kan man njuta av livets goda! Snart så....då är jag där!

tisdag 7 september 2010

Jag och min nya leksak

Idag har jag varit och införskaffat mig en teknisk leksak, till Tildas stora förtret! En iPod Nano som skall förgylla mina träningstillfällen. Just nu håller jag som bäst på att försöka förstå hur jag skall röra alla knappar för att den skall göra som jag vill. Att läsa tekniska beskrivningar är ju inte riktigt min grej men den här bruksanvisningen var ganska lättläst så jag hoppas att jag skall ha läget under kontroll innan kvällen är slut!

Sen skall jag fylla den med härlig feel-goodmusik som skall få mig att vilja gå extra långt på löpbandet, kanske tom springa en stund. Den skall också fyllas med avslappningsövningarna ifrån Xtravaganza, då kan jag passa på att ta den mentala träningen i stort sett vart som helst. Möjligen hoppar jag över övningen där man skall öppna munnen på vid gavel och höja på ögonbrynen, den kanske inte gör sig så bra på bussen eller på en parkbänk.

Har ju rivstartat med sopporna från Xtravaganza idag, det smakar ok, jag är vrålhungrig och jättetrött. Men enligt Camilla & Jill på Xtravaganza så skall jag bli riktigt pigg och alert om några dagar, det ser jag fram emot!

Gissa vilken färg det blev! Jag valde mellan lila & rosa men eftersom den lila inte fanns hemma så blev valet enkelt, en jååååsa!

måndag 6 september 2010

Ingen rast ingen ro

Lilleman tar sig nu runt i huset för egen maskin. Benen går som små trumpinnar och det blev som vi anade, den dagen han släpper våra fingrar kommer han bara att GÅ. Igår åt han kaninbajs som han hittade efter Tindras inomhusbesök under lördagen, han tog sig även ut på trappan igår, tack o lov utan värre missöden. Idag har han tvättat händerna i toaletten och hjälpt mig duka undan frukosten från matbordet (tänker absolut INTE berätta vad han kom bärandes på). Tilda uttryckte sig som så här "det är ganska jobbigt nu när Hugo går".


Idag har jag TRÄNAT! Gjorde mitt första besök på Xtravaganza, personligt samtal, genomgång av mat och träning samt ett styrke- och konditionspass på plats. Kände mig riktigt nöjd efteråt, nu väntar den stora utmaningen att kombinera ihop kost och träning för att nå mitt mål. Har tänkt att kickstarta med deras soppor och har nu en veckas ranson hemma. Imorgon kliver jag på tåget ordentligt och tänker inte kliva av på fel station som jag gjort så många gånger förut. Håll era bästa tummar för att min motivation och min karaktär skall förbli på topp!

söndag 5 september 2010

Har du sett herr Kantarell...?

Igår gjorde vi en tur till skogen tillsammans med mormor. Målsättningen var att komma hem med korgar, fyllda med råge, av härligt gula kantareller. Men ibland får man lov att korrigera sina mål litegrann, så blev det den här gången och om jag tänker efter RIKTIGT noga så är det nog så det varit varje gång jag gett mig ut för att plocka (....läs leta) svamp.
I alla fall så hade vi många härliga timmar i skogen med solsken och kaffepausar och helt lottlösa blev vi ju inte heller. De gula kantarellerna räckte till en härlig sås igår kväll och de små trattisarna är nu infrysta i en alldeles för stor plastpåse :-)


I brist på att vi inte hittade Babybjörnen (som förmodligen hade varit rätt så trång) fick
en ryggsäck duga som bärredskap åt Hugo, svär mig fri från den idén ;-)

När lördagskvällen ankom så tänkte vi passa på att fira vår 4-veckors bröllopsdag! Det finns alltid en anledning att fira så det gäller att passa på. Att fira betydde igår god mat och dryck. I förrättsglasen, som förresten var de vackra champagnecouparna (...möjligen stavningsproblem..) från Eefva Attling som vi fick i bröllopsgåva, hällde vi Môet & Chandon. Detta intogs tillsammans med smörstekta brödskivor, löjrom, gräddfil, avocado och rödlök. Kan säga att det smakade mumma! Huvudrätten bestod av kantarellsås, oxfilé och parmesan- & vitlöksdoftande potatistorn. Till detta blev det en Amarone som jag fick i 40-årspresent. Det bästa av allt är att det finns två glas kvar av Amaronen som vi nu skall ta till kvällens grillning.
Fredde och Tilda är på väg hem, Tilda har spenderat helgen i Göteborg och Fredrik har mött upp henne i Laxå för att överta sista biten av hemfärden.

onsdag 1 september 2010

1 september

Gillar september, särskilt när det är så här soliga och fina dagar som idag. Egentligen borde jag vara ute i trädgården, flytta lite jordgubbsplantor och rensa lite inför kommande vinter. Men jag hade behov av att slappa inne framför datorn nu när lilleman sover. Vi har varit på BVC och fått ettårssprutorna (lite försenat) idag, därefter köpte vi med oss färska källarfranskor och fikade lite hos min farmor som blev glatt överraskad av vårt besök.
Idag är jag inte längra mammaledig men eftersom min arbetsgivare håller på och organiserar om så har jag tyvärr blivit uppsagd och idag börjar istället min uppsägningstid. Dock får jag vara hemma och det känns ju väldigt lyxigt. Nu håller jag ansökningshandlingarna glödande och söker ett nytt trevligt jobb där jag kan få visa mina kunskaper. Känner ni något företag som behöver en ekonom? Tala gärna om det för mig :-)
Önskar er en solig dag!
En "gammal" bild, troligen från september föregående år! Älskade ungar!

Hipp hurra!

Idag fyller Maya Lee Photography 1 år, vi säger grattis och önskar Lotta och företaget stort lycka till i framtiden. Som ni sett här på bloggen de senaste veckorna så tar Lotta fantastiska bilder och jag är övertygad om att hon kommer att utveckla sitt företag till något riktigt bra.
Sin ettårsdag firar hon dessutom med en tävling, man kan vinna en fotosession alternativt ett av hennes vackra konstfoton. Kika in på bloggen och var med och tävla, eller håll helt enkelt er bästa tävlingstumme för mig ;-)