söndag 5 september 2010

Har du sett herr Kantarell...?

Igår gjorde vi en tur till skogen tillsammans med mormor. Målsättningen var att komma hem med korgar, fyllda med råge, av härligt gula kantareller. Men ibland får man lov att korrigera sina mål litegrann, så blev det den här gången och om jag tänker efter RIKTIGT noga så är det nog så det varit varje gång jag gett mig ut för att plocka (....läs leta) svamp.
I alla fall så hade vi många härliga timmar i skogen med solsken och kaffepausar och helt lottlösa blev vi ju inte heller. De gula kantarellerna räckte till en härlig sås igår kväll och de små trattisarna är nu infrysta i en alldeles för stor plastpåse :-)


I brist på att vi inte hittade Babybjörnen (som förmodligen hade varit rätt så trång) fick
en ryggsäck duga som bärredskap åt Hugo, svär mig fri från den idén ;-)

När lördagskvällen ankom så tänkte vi passa på att fira vår 4-veckors bröllopsdag! Det finns alltid en anledning att fira så det gäller att passa på. Att fira betydde igår god mat och dryck. I förrättsglasen, som förresten var de vackra champagnecouparna (...möjligen stavningsproblem..) från Eefva Attling som vi fick i bröllopsgåva, hällde vi Môet & Chandon. Detta intogs tillsammans med smörstekta brödskivor, löjrom, gräddfil, avocado och rödlök. Kan säga att det smakade mumma! Huvudrätten bestod av kantarellsås, oxfilé och parmesan- & vitlöksdoftande potatistorn. Till detta blev det en Amarone som jag fick i 40-årspresent. Det bästa av allt är att det finns två glas kvar av Amaronen som vi nu skall ta till kvällens grillning.
Fredde och Tilda är på väg hem, Tilda har spenderat helgen i Göteborg och Fredrik har mött upp henne i Laxå för att överta sista biten av hemfärden.

4 kommentarer:

  1. "Alla sätt är bra utom de dåliga" brukar man ju säga! Hugo ser inte ut att lida någon större nöd där i solskenet :-)

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Ryggsäck är ett väl beprövat knep, användes till Abbe å han verkar inte ha tagit skada....
    Kram på er!!! //Lotta

    SvaraRadera
  3. Nä, ni har nog rätt, han satt ganska bra och var nöjd och glad mest hela tiden :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Vi har annars en rygga med sittplats för en liten Hugo som ni kan låna...

    SvaraRadera